Лайм

Як зробити тонкий лаваш у домашніх умовах: простий рецепт

Ці прісні коржі стануть доповненням для будь-якої страви

У воєнний час не завжди є можливість купити хліб, тому багато господинь шукають способи, чим його замінити: готують вівсяні оладки, картопляні чіпси, а також печуть всілякі коржики. theLime підібрав для вас простий рецепт лаваша, який можна використовувати як для приготування шаурми, так і просто замість хліба.

Інгредієнти: борошно (360 г), олія (20 мл), гаряча вода (200 мл), сіль (1/2 ч.л.).

Фото: Pixabay

Приготування:

У велику миску висипте борошно, зробіть поглиблення та влийте туди воду із сіллю. Додайте олію і починайте вимішувати ложкою. Коли маса трохи охолоне, замісіть тісто руками. Воно має вийти м'яким, гладким та еластичним.

Сформуйте з тіста кульку, загорніть у харчову плівку та залиште на 20 хвилин. Коли тісто для лаваша "відпочине", сформуйте з нього ковбаску та розділіть її на 12 рівних частин. Кожен шматок тонко розкотайте і надайте потрібну форму за допомогою тарілки або іншої ємності.

Випікайте у розігрітій до 220° С духовці до рум'яної скоринки. Готові лаваші збризкайте водою і накрийте вологим рушником. Залиште на 4 години.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні