У воєнний час не завжди є можливість купити хліб, тому багато господинь шукають способи, чим його замінити: готують вівсяні оладки, картопляні чіпси, а також печуть всілякі коржики. theLime підібрав для вас простий рецепт лаваша, який можна використовувати як для приготування шаурми, так і просто замість хліба.
Інгредієнти: борошно (360 г), олія (20 мл), гаряча вода (200 мл), сіль (1/2 ч.л.).
Приготування:
У велику миску висипте борошно, зробіть поглиблення та влийте туди воду із сіллю. Додайте олію і починайте вимішувати ложкою. Коли маса трохи охолоне, замісіть тісто руками. Воно має вийти м'яким, гладким та еластичним.
Сформуйте з тіста кульку, загорніть у харчову плівку та залиште на 20 хвилин. Коли тісто для лаваша "відпочине", сформуйте з нього ковбаску та розділіть її на 12 рівних частин. Кожен шматок тонко розкотайте і надайте потрібну форму за допомогою тарілки або іншої ємності.
Випікайте у розігрітій до 220° С духовці до рум'яної скоринки. Готові лаваші збризкайте водою і накрийте вологим рушником. Залиште на 4 години.
- Раніше ми розповідали, як спекти високий бісквіт на окропі. Використовувати його можна як основу для торта або як самостійну страву.
- Читайте також на theLime, як приготувати шарлотку з батону. З приготуванням такої випічки впорається навіть кулінар-початківець.