Лайм

Як приготувати зефір маршмеллоу в домашніх умовах: простий рецепт

Солодкий смаколик зробити зовсім нескладно

Маршмеллоу – маленькі зефірки родом із США, які вже давно завоювали серця українських ласунів. Цю повітряну насолоду смачно їсти просто так або додавати в десерти, морозиво, какао або гарячий шоколад. Смаколик можна приготувати і в домашніх умовах, знадобляться прості продукти, які знайдуться на кожній кухні.

Інгредієнти: цукор (320 г), вишневий сік (100 мл), вода (90 мл), желатин (15 г), лимонний сік (2 ст.л.), цукрова пудра (1 ст.л.), крохмаль (1 ст.л.), ванільний цукор (1 ч.л.).

Фото: Pixabay

Приготування:

Желатин залийте водою і відставте убік набухати.

Тим часом у сотейник висипте цукор, ванільний цукор, влийте вишневий та лимонний сік. Перемішайте та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і тримайте на плиті доки розчиниться цукор. Готовий сироп відставте убік остигати.

На водяній бані розпустіть желатин, перелийте у велику миску та почніть збивати міксером на середніх обертах. Тонким струмком введіть цукровий сироп, не перестаючи збивати. Коли суміш почне світлішати, продовжуйте збивати на високих обертах. Весь процес триватиме приблизно 10-15 хвилин.

Форму застелите харчовою плівкою, змастіть рафінованою олією і перекладіть туди масу. Поставте у холодильник для застигання.

Змішайте крохмаль і цукрову пудру, припиліть цією сумішшю робочу поверхню. Обережно перекладіть зефірну масу на стіл і наріжте на однакові квадрати. Кожен шматок обваляйте у крохмально-пудровій суміші.

Фото: Pixabay

Порада: Якщо хочете зробити мініатюрні маршмеллоу для напоїв, рідку зефірну масу перекладіть у кондитерський мішок і в ньому відправте в холодильник. Коли суміш застигне, відсадіть зефірки, використовуючи насадку із круглим отвором. Готовий зефір зберігайте у закритій скляній банці.

Фото: Pixabay

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні