Маршмеллоу – маленькі зефірки родом із США, які вже давно завоювали серця українських ласунів. Цю повітряну насолоду смачно їсти просто так або додавати в десерти, морозиво, какао або гарячий шоколад. Смаколик можна приготувати і в домашніх умовах, знадобляться прості продукти, які знайдуться на кожній кухні.
Інгредієнти: цукор (320 г), вишневий сік (100 мл), вода (90 мл), желатин (15 г), лимонний сік (2 ст.л.), цукрова пудра (1 ст.л.), крохмаль (1 ст.л.), ванільний цукор (1 ч.л.).
Приготування:
Желатин залийте водою і відставте убік набухати.
Тим часом у сотейник висипте цукор, ванільний цукор, влийте вишневий та лимонний сік. Перемішайте та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і тримайте на плиті доки розчиниться цукор. Готовий сироп відставте убік остигати.
На водяній бані розпустіть желатин, перелийте у велику миску та почніть збивати міксером на середніх обертах. Тонким струмком введіть цукровий сироп, не перестаючи збивати. Коли суміш почне світлішати, продовжуйте збивати на високих обертах. Весь процес триватиме приблизно 10-15 хвилин.
Форму застелите харчовою плівкою, змастіть рафінованою олією і перекладіть туди масу. Поставте у холодильник для застигання.
Змішайте крохмаль і цукрову пудру, припиліть цією сумішшю робочу поверхню. Обережно перекладіть зефірну масу на стіл і наріжте на однакові квадрати. Кожен шматок обваляйте у крохмально-пудровій суміші.
Порада: Якщо хочете зробити мініатюрні маршмеллоу для напоїв, рідку зефірну масу перекладіть у кондитерський мішок і в ньому відправте в холодильник. Коли суміш застигне, відсадіть зефірки, використовуючи насадку із круглим отвором. Готовий зефір зберігайте у закритій скляній банці.
- Раніше ми розповідали, як приготувати бісквітне печиво Савоярді. Простий рецепт основи для тірамісу та тортів.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний домашній зефір з яблук.