Лайм

Як приготувати зефір маршмеллоу в домашніх умовах: простий рецепт

Солодкий смаколик зробити зовсім нескладно

Маршмеллоу – маленькі зефірки родом із США, які вже давно завоювали серця українських ласунів. Цю повітряну насолоду смачно їсти просто так або додавати в десерти, морозиво, какао або гарячий шоколад. Смаколик можна приготувати і в домашніх умовах, знадобляться прості продукти, які знайдуться на кожній кухні.

Інгредієнти: цукор (320 г), вишневий сік (100 мл), вода (90 мл), желатин (15 г), лимонний сік (2 ст.л.), цукрова пудра (1 ст.л.), крохмаль (1 ст.л.), ванільний цукор (1 ч.л.).

Фото: Pixabay

Приготування:

Желатин залийте водою і відставте убік набухати.

Тим часом у сотейник висипте цукор, ванільний цукор, влийте вишневий та лимонний сік. Перемішайте та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і тримайте на плиті доки розчиниться цукор. Готовий сироп відставте убік остигати.

На водяній бані розпустіть желатин, перелийте у велику миску та почніть збивати міксером на середніх обертах. Тонким струмком введіть цукровий сироп, не перестаючи збивати. Коли суміш почне світлішати, продовжуйте збивати на високих обертах. Весь процес триватиме приблизно 10-15 хвилин.

Форму застелите харчовою плівкою, змастіть рафінованою олією і перекладіть туди масу. Поставте у холодильник для застигання.

Змішайте крохмаль і цукрову пудру, припиліть цією сумішшю робочу поверхню. Обережно перекладіть зефірну масу на стіл і наріжте на однакові квадрати. Кожен шматок обваляйте у крохмально-пудровій суміші.

Фото: Pixabay

Порада: Якщо хочете зробити мініатюрні маршмеллоу для напоїв, рідку зефірну масу перекладіть у кондитерський мішок і в ньому відправте в холодильник. Коли суміш застигне, відсадіть зефірки, використовуючи насадку із круглим отвором. Готовий зефір зберігайте у закритій скляній банці.

Фото: Pixabay

Новини партнерів

Читайте також

Сезон побачень, романтики і блиску: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на липень

Астрологи дали гороскоп на липень 2024 для всіх знаків Зодіаку - дізнайтеся, що вас чекає

Чому жовтіють і гниють кабачки: поради досвідчених городників, як врятувати урожай

Під час затяжних дощів і ураження хворобами кабачки починають жовтіти і гнити. Розповідаємо, як врятувати урожай

Не тільки варення і джеми: приготуйте смачний вишневий соус до м’яса

Соус з вишні - чудова приправа до м'яса та других страв, пропонуємо перевірений рецепт вишневого соусу зі спеціями