Лайм

Як приготувати хрусткі крекери з сиром: простий рецепт солоного печива

Таке печиво сподобається як дорослим, так і дітям

Кожна господиня в арсеналі має декілька простих рецептів домашнього печива, яке можна приготувати за лічені хвилини. І якщо ви вже пробували робити печиво Трикутники, цього разу побалуйте рідних крекером з сиром. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: вершкове масло (100 г), пшеничне борошно (100 г), сир (100 г), яєчний жовток (1 шт.), сіль (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйце розбиваємо в миску та відокремлюємо білок від жовтка. Для приготування сирних крекерів нам знадобиться лише жовток. Білок можна прибрати в холодильник та використовувати для приготування інших страв.

Вершкове масло має бути холодним. Викладаємо його на обробну дошку, присипаємо борошном і рубаємо ножем.

Твердий сир тремо на терці. Додаємо його в рублене тісто разом із жовтком, якщо потрібно – досолюємо. Все ретельно перемішуємо та формуємо з тіста кулю. Загортаємо її в харчову плівку або пакет і відправляємо приблизно на 30 хвилин у холодильник.

Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто та підмішуємо руками до однорідності.

Розділяємо тісто на 2 частини, кожну з яких розкочуємо у коло. Потім нарізаємо його на маленькі сегменти і трубочкою проколюємо, імітуючи дірки, як у сирі.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього печиво, трохи відступаючи один від одного.

Ставимо деко у розігріту духовку і випікаємо приблизно 10 хвилин. Потім дістаємо, чекаємо, поки крекери охолонуть. Подаємо хрумке печиво до чаю або кави або з різними соусами.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні