Квас – напій, який користується популярністю майже у кожній сім'ї. Його можна легко приготувати в домашніх умовах на основі березового соку, овочів, фруктів, ягід чи хліба. theLime розповість, як приготувати смачний квас із чорного хліба без додавання дріжджів. В результаті вийде легкий солодкуватий напій із приємним хлібним ароматом.
Інгредієнти: вода (2,5 л), житній хліб (350 г), цукор (180 г), родзинки (40 г).
Приготування :
Чорний хліб наріжте середніми кубиками, викладіть на деко та підсушіть у духовці.
Потім отримані сухарики викладіть у трилітрову банку, додайте цукор та родзинки (мити не потрібно, оскільки на них є потрібні для бродіння бактерії).
Залийте фільтрованою водою, трохи не доливаючи до країв. Накрийте кришкою і поставте в темне місце для бродіння приблизно на дві доби.
Через два дні квас процідіть через сито чи марлю та перелийте в іншу ємність. Поставте у холодильник для охолодження. Готовий квас розлийте по склянках і подавайте.
- Раніше ми розповіли, як закрити березовий сік із лимоном.
- Читайте також на theLime, як приготувати гарячий шоколад з какао-порошку.