Лайм

Як зробити смачний квас із чорного хліба: простий рецепт без дріжджів

Корисний безалкогольний напій на кожен день

Квас – напій, який користується популярністю майже у кожній сім'ї. Його можна легко приготувати в домашніх умовах на основі березового соку, овочів, фруктів, ягід чи хліба. theLime розповість, як приготувати смачний квас із чорного хліба без додавання дріжджів. В результаті вийде легкий солодкуватий напій із приємним хлібним ароматом.

Інгредієнти: вода (2,5 л), житній хліб (350 г), цукор (180 г), родзинки (40 г).

Фото: Getty Images

Приготування :

Чорний хліб наріжте середніми кубиками, викладіть на деко та підсушіть у духовці.

Потім отримані сухарики викладіть у трилітрову банку, додайте цукор та родзинки (мити не потрібно, оскільки на них є потрібні для бродіння бактерії).

Залийте фільтрованою водою, трохи не доливаючи до країв. Накрийте кришкою і поставте в темне місце для бродіння приблизно на дві доби.

Через два дні квас процідіть через сито чи марлю та перелийте в іншу ємність. Поставте у холодильник для охолодження. Готовий квас розлийте по склянках і подавайте.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами