Багато господинь за час війни навчилися в умовах, що склалися, готувати з тих продуктів, які є. І якщо ви вже робили тефтелі з рисом і підливою, цього разу урізноманітніть своє меню рибними котлетами. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: філе хека або іншої риби (500 г), яйце (1 шт.), цибуля (1 шт.), крупа манна (2 ст. л.), рослинна олія (4 ст. л.), сіль, перець чорний мелений.
Приготування:
Для приготування рибних котлет підійде будь-яка риба – свіжа чи заморожена. Якщо це другий варіант, рибу потрібно розморозити, очистити від луски та зрізати плавники, відокремити філе від кісток та нарізати.
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо під водою, нарізаємо довільними шматочками. Пропускаємо через м'ясорубку з найменшою решіткою філе риби та цибулю. Це можна зробити навіть кілька разів, щоби перемололися найменші кістки.
До рибного фаршу додаємо яйце, солимо та перчимо, а також додаємо будь-які спеції за смаком. Якщо є зелень, її можна дрібно нарізати та додати у фарш.
Потім висипаємо у фарш манку, перемішуємо. Накриваємо його харчовою плівкою або рушником і відправляємо на півгодини в холодильник, щоб набухла крупа.
Через зазначений проміжок часу дістаємо рибний фарш і формуємо руками невеликі котлети. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 10 штук. Якщо є панірувальні сухарі, можна обваляти котлети в них.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї котлети і обсмажуємо на сильному вогні до рум'яної скоринки приблизно 2 хвилини. Потім перевертаємо на інший бік, зменшуємо вогонь та накриваємо їх кришкою. Смажимо ще близько 10 хвилин, а потім знімаємо.
Подаємо готові рибні котлети з будь-яким гарніром чи салатом до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні ячні котлети без м'яса.
- Читайте також на theLime, як зробити ситні морквяні котлети.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.