Лайм

Як готувати рибні котлети: простий рецепт з манкою

Ця страва підійде як для обіду, так і для вечері

Багато господинь за час війни навчилися в умовах, що склалися, готувати з тих продуктів, які є. І якщо ви вже робили тефтелі з рисом і підливою, цього разу урізноманітніть своє меню рибними котлетами. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: філе хека або іншої риби (500 г), яйце (1 шт.), цибуля (1 шт.), крупа манна (2 ст. л.), рослинна олія (4 ст. л.), сіль, перець чорний мелений.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування рибних котлет підійде будь-яка риба – свіжа чи заморожена. Якщо це другий варіант, рибу потрібно розморозити, очистити від луски та зрізати плавники, відокремити філе від кісток та нарізати.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо під водою, нарізаємо довільними шматочками. Пропускаємо через м'ясорубку з найменшою решіткою філе риби та цибулю. Це можна зробити навіть кілька разів, щоби перемололися найменші кістки.

До рибного фаршу додаємо яйце, солимо та перчимо, а також додаємо будь-які спеції за смаком. Якщо є зелень, її можна дрібно нарізати та додати у фарш.

Потім висипаємо у фарш манку, перемішуємо. Накриваємо його харчовою плівкою або рушником і відправляємо на півгодини в холодильник, щоб набухла крупа.

Через зазначений проміжок часу дістаємо рибний фарш і формуємо руками невеликі котлети. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 10 штук. Якщо є панірувальні сухарі, можна обваляти котлети в них.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї котлети і обсмажуємо на сильному вогні до рум'яної скоринки приблизно 2 хвилини. Потім перевертаємо на інший бік, зменшуємо вогонь та накриваємо їх кришкою. Смажимо ще близько 10 хвилин, а потім знімаємо.

Подаємо готові рибні котлети з будь-яким гарніром чи салатом до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні