Чимало господинь навіть під час війни намагаються радувати свою сім'ю ароматною випічкою, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили повітряні круасани в домашніх умовах, цього разу поекспериментуйте з американським печивом. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.
Інгредієнти: яйця (1 шт.), цукор (80 г), вершкове масло (100 г), сіль (щіпка), ванілін (0,2 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.), пшеничне борошно (190 г), чорний шоколад (100 г).
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника (приблизно за півтори-дві години), щоб воно стало кімнатної температури.
А шоколад навпаки відправляємо в холодильник чи морозилку, щоб він став досить щільним. Потім дістаємо його та подрібнюємо за допомогою ножа в крихту.
У миску викладаємо розм'якшене масло і розтираємо його із цукром. Потім додаємо в суміш яйце, збиваємо все разом вінчиком або виделкою.
В окремий посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем, сіллю та ваніліном (ванільним цукром). Це необхідно для того, щоб після випікання печиво було повітряним. Потім поступово додаємо сухі інгредієнти в яєчно-масляну суміш і замішуємо тісто ложкою.
У підготовлену масу висипаємо шоколадну крихту і перемішуємо, щоб шоколад розподілився рівномірно в тісті.
Духовку наперед розігріваємо до 190°С.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього ложкою печиво, трохи відступаючи один від одного, і надаємо йому округлу форму.
Ставимо в гарячу духовку і випікаємо приблизно 20-25 хвилин до легкої рум'яної скоринки. Потім дістаємо і даємо печиву трохи охолонути.
Подаємо апетитне американське печиво з шоколадом до чаю або какао та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати хрумкі крекери з сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити зефір маршмеллоу в домашніх умовах.