Лайм

Як приготувати американське печиво з шоколадною крихтою: простий рецепт

Побалуйте своїх рідних

Чимало господинь навіть під час війни намагаються радувати свою сім'ю ароматною випічкою, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили повітряні круасани в домашніх умовах, цього разу поекспериментуйте з американським печивом. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: яйця (1 шт.), цукор (80 г), вершкове масло (100 г), сіль (щіпка), ванілін (0,2 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.), пшеничне борошно (190 г), чорний шоколад (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника (приблизно за півтори-дві години), щоб воно стало кімнатної температури.

А шоколад навпаки відправляємо в холодильник чи морозилку, щоб він став досить щільним. Потім дістаємо його та подрібнюємо за допомогою ножа в крихту.

У миску викладаємо розм'якшене масло і розтираємо його із цукром. Потім додаємо в суміш яйце, збиваємо все разом вінчиком або виделкою.

В окремий посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем, сіллю та ваніліном (ванільним цукром). Це необхідно для того, щоб після випікання печиво було повітряним. Потім поступово додаємо сухі інгредієнти в яєчно-масляну суміш і замішуємо тісто ложкою.

У підготовлену масу висипаємо шоколадну крихту і перемішуємо, щоб шоколад розподілився рівномірно в тісті.

Духовку наперед розігріваємо до 190°С.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього ложкою печиво, трохи відступаючи один від одного, і надаємо йому округлу форму.

Ставимо в гарячу духовку і випікаємо приблизно 20-25 хвилин до легкої рум'яної скоринки. Потім дістаємо і даємо печиву трохи охолонути.

Подаємо апетитне американське печиво з шоколадом до чаю або какао та насолоджуємося смаком.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні