Лайм

Як приготувати ароматний сирний кекс із лимоном: простий рецепт

Зробіть його на дозвіллі для своєї сім'ї

Навіть під час війни потрібно знаходити час для спілкування з рідними та близькими за чашкою ароматного чаю чи какао. Ідеальне доповнення до такого чаювання - домашні солодощі. І якщо ви вже робили лінивий Наполеон, цього разу порадуйте сім'ю смачним сирним кексом. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: сир (250 г), лимон (1 шт.), борошно (200 г), цукор (170 г), рослинна олія (20 г), яйця (3 шт.), сода (1,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Лимони промиваємо у проточній воді та нарізаємо кружальцями. Акуратно виймаємо з них кісточки, відправляємо скибочки в блендер або м'ясорубку та подрібнюємо.

У глибокій мисці розтираємо вершкове масло з цукром, потім додаємо сюди ж сир. Перемішуємо і висипаємо подрібнений лимон та яйця. Знову ретельно перемішуємо і додаємо соду.

Залишаємо тісто на кілька хвилин - за цей час лимон погасить соду, і маса збільшиться приблизно в 2-3 рази.

Потім просіюємо через сито борошно і додаємо його в тісто. Знову перемішуємо ложкою до однорідності, щоб не було грудочок.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї сирно-лимонне тісто і розрівнюємо його силіконовою лопаткою. Ставимо в гарячу духовку і випікаємо приблизно 1 годину - поки кекс не зарум'яниться. Перевірити готовність можна дерев'яною зубочисткою.

Чекаємо, поки сирний кекс трохи охолоне, і подаємо до столу, порізавши на шматочки. Також можна посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні