Лайм

Як приготувати ароматний сирний кекс із лимоном: простий рецепт

Зробіть його на дозвіллі для своєї сім'ї

Навіть під час війни потрібно знаходити час для спілкування з рідними та близькими за чашкою ароматного чаю чи какао. Ідеальне доповнення до такого чаювання - домашні солодощі. І якщо ви вже робили лінивий Наполеон, цього разу порадуйте сім'ю смачним сирним кексом. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: сир (250 г), лимон (1 шт.), борошно (200 г), цукор (170 г), рослинна олія (20 г), яйця (3 шт.), сода (1,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Лимони промиваємо у проточній воді та нарізаємо кружальцями. Акуратно виймаємо з них кісточки, відправляємо скибочки в блендер або м'ясорубку та подрібнюємо.

У глибокій мисці розтираємо вершкове масло з цукром, потім додаємо сюди ж сир. Перемішуємо і висипаємо подрібнений лимон та яйця. Знову ретельно перемішуємо і додаємо соду.

Залишаємо тісто на кілька хвилин - за цей час лимон погасить соду, і маса збільшиться приблизно в 2-3 рази.

Потім просіюємо через сито борошно і додаємо його в тісто. Знову перемішуємо ложкою до однорідності, щоб не було грудочок.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї сирно-лимонне тісто і розрівнюємо його силіконовою лопаткою. Ставимо в гарячу духовку і випікаємо приблизно 1 годину - поки кекс не зарум'яниться. Перевірити готовність можна дерев'яною зубочисткою.

Чекаємо, поки сирний кекс трохи охолоне, і подаємо до столу, порізавши на шматочки. Також можна посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба