Лайм

Як приготувати хачапурі з яйцем по-аджарськи: простий рецепт у домашніх умовах

Побалуйте своїх близьких

Чимало господинь навіть під час війни намагаються готувати для своєї сім'ї різноманітні страви – щоб порадувати та підняти бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили хачапурі на сковороді, цього разу приготуйте хачапурі з яйцем по-аджарськи. theLime підготував для вас простий рецепт із бездріжджового тіста.

Інгредієнти для тіста: сир (400 г), яйця (2 шт.), борошно (100 г), сіль (за смаком).

Інгредієнти начинки: сулугуні (200 г), яйця (1-2 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку наперед розігріваємо до 200°С.

У мисці з'єднуємо сир, яйце та борошно, а також додаємо щіпку солі. Перемішуємо ложкою - має вийти досить густе тісто. Можна додати трохи більше борошна, якщо тісто занадто рідке.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. На нього викладаємо мокрими руками тісто і формуємо з нього човник із бортиками.

Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо приблизно 15-25 хвилин при температурі 200°С - до тих пір, поки тісто не підрум'яниться.

Тим часом сулугуні тремо на дрібній терці. Виймаємо деко з човником з духовки і в його середину висипаємо натертий сир. Знову відправляємо в духовку і чекаємо, доки сир розплавиться. На це піде трохи більше 5 хвилин.

Знову виймаємо деко з човником з духовки і робимо в центрі розплавленого сулугуні невелике заглиблення виделкою або ложкою. У невелику піалу акуратно розбиваємо яйце – так, щоб не пошкодити жовток. Перекладаємо жовток із білком у човник. Знову відправляємо деко в духовку. Випікаємо кілька хвилин: за цей час жовток повинен схопитись зверху, а білок побіліти.

Дістаємо хачапурі з яйцем і подаємо гарячим до столу. Можна зверху посипати його нарізаною зеленню або зеленою цибулею.

Відламуємо шматочок тіста з сиром і макаємо його в жовток, що розтікся, - і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні