Чимало господинь навіть під час війни намагаються готувати для своєї сім'ї різноманітні страви – щоб порадувати та підняти бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили хачапурі на сковороді, цього разу приготуйте хачапурі з яйцем по-аджарськи. theLime підготував для вас простий рецепт із бездріжджового тіста.
Інгредієнти для тіста: сир (400 г), яйця (2 шт.), борошно (100 г), сіль (за смаком).
Інгредієнти начинки: сулугуні (200 г), яйця (1-2 шт.).
Приготування:
Духовку наперед розігріваємо до 200°С.
У мисці з'єднуємо сир, яйце та борошно, а також додаємо щіпку солі. Перемішуємо ложкою - має вийти досить густе тісто. Можна додати трохи більше борошна, якщо тісто занадто рідке.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. На нього викладаємо мокрими руками тісто і формуємо з нього човник із бортиками.
Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо приблизно 15-25 хвилин при температурі 200°С - до тих пір, поки тісто не підрум'яниться.
Тим часом сулугуні тремо на дрібній терці. Виймаємо деко з човником з духовки і в його середину висипаємо натертий сир. Знову відправляємо в духовку і чекаємо, доки сир розплавиться. На це піде трохи більше 5 хвилин.
Знову виймаємо деко з човником з духовки і робимо в центрі розплавленого сулугуні невелике заглиблення виделкою або ложкою. У невелику піалу акуратно розбиваємо яйце – так, щоб не пошкодити жовток. Перекладаємо жовток із білком у човник. Знову відправляємо деко в духовку. Випікаємо кілька хвилин: за цей час жовток повинен схопитись зверху, а білок побіліти.
Дістаємо хачапурі з яйцем і подаємо гарячим до столу. Можна зверху посипати його нарізаною зеленню або зеленою цибулею.
Відламуємо шматочок тіста з сиром і макаємо його в жовток, що розтікся, - і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити швидку піцу з лаваша.
- Читайте також на theLime, як приготувати лаваш на сковороді з начинкою.