Лайм

Як приготувати легке безе з кремом: простий рецепт тістечок

Казково смачний та вишуканий десерт

Що приготувати дітям солоденького, якщо у холодильнику не так багато продуктів? Зробіть зефір з яблук, мініатюрні маршмеллоу або тістечко з безе. Його люблять усі малюки без винятку. А якщо додати кремову начинку, то вийде казковий та вишуканий десерт.

Інгредієнти для безе: цукор (1 склянка), яєчний білок (4 шт.), сік лимонний (1 ч.л.).

Для крему Шарлотт: яйця (1 шт.), цукор (90 г), вершкове масло (100 г), молоко (75 мл), ром (0,5 ст.л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Білки збийте міксером до "жорстких" піків. Спочатку на низьких обертах до утворення легкої піни, потім поступово збільште оберти, додайте цукор і збивайте. Наприкінці влийте лимонний сік.

Деко застеліть пергаментним папером і відсадіть на нього майбутні безе, використовуючи кондитерський мішок. Відправте в духовку та тримайте при температурі 100 градусів 2-3 години. Дверцята духової шафи злегка прочиніть.

Приготуйте крем. У сотейнику змішайте яйце, молоко, цукор, поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння постійно помішуючи. Зніміть з вогню, накрийте харчовою плівкою та відставте убік.

В окремій ємності збийте розм'якшене вершкове масло. Потім поступово (по 1-2 ложки) додайте яєчно-молочну заварну основу та ром. Замість рому можна використовувати будь-який ароматний алкогольний напій (наприклад, коньяк), або не використовувати його зовсім. Для аромату можна додати ванільний цукор.

Перекладіть крем у кондитерський мішок і відправте в холодильник на півгодини-годину, щоб він "схопився".

Промажте кожне безе з плоского боку кремом, з'єднайте їх попарно і викладіть на блюдо. Приємного чаювання!

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні