Через війну багато людей змушені були переїхати з великих міст до маленьких селищ, де деякі господині зіштовхнулися з дефіцитом звичних продуктів. І якщо ви вже готували смачні котлети з рибного фаршу, цього разу зробіть рибу в томатному соусі. theLime підготував для вас простий рецепт.
Інгредієнти: риба (2 шт.), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), болгарський перець (0,5 шт.), сік лимона (2-3 ст. л.), сіль, перець, петрушка (2 ст. л.), вода або бульйон (близько 2/3 склянки), томатна паста (2-3 ст. л.), борошно, рослинна олія.
Приготування:
Для приготування цієї страви можна взяти будь-яку рибу на ваш смак, наприклад, хек, але бажано, щоб у ній було небагато кісточок. Рибу промиваємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі, зрізаємо плавники та хвіст. Або можна купити заморожене філе і розморозити його.
Нарізаємо рибу на порційні шматочки, збризкуємо лимонним соком, солимо і перчимо до смаку.
Борошно висипаємо на тарілку та обвалюємо замариновані шматочки риби в ньому з усіх боків.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній рибу до напівготовності, а потім перекладаємо на тарілку.
Моркву, цибулю та болгарський перець промиваємо під проточною водою. Потім очищаємо їх, а з болгарського перцю вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Цибулю та перець подрібнюємо, моркву тремо на терці.
Петрушку або будь-яку іншу свіжу зелень промиваємо і викладаємо на паперові рушники. Потім подрібнюємо її ножем.
Сковороду розігріваємо з олією, обсмажуємо цибулю та моркву на середньому вогні. Потім додаємо болгарський перець, трохи бульйону (якщо немає – воду), томатну пасту. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Викладаємо в соус обсмажені шматочки риби та дрібно нарізану зелень, накриваємо кришкою. Тушкуємо все разом на слабкому вогні ще 20-25 хвилин після закипання.
Подаємо з картопляним пюре або будь-яким іншим гарніром на обід або вечерю.
- Раніше ми розповіли, як зробити чанахі з м'ясом та квасолею.
- Читайте також на theLime, як приготувати курячі сердечка в сметані.