Лайм

Як смачно приготувати рибу в томатному соусі: простий рецепт

Це дуже проста і бюджетна страва

Через війну багато людей змушені були переїхати з великих міст до маленьких селищ, де деякі господині зіштовхнулися з дефіцитом звичних продуктів. І якщо ви вже готували смачні котлети з рибного фаршу, цього разу зробіть рибу в томатному соусі. theLime підготував для вас простий рецепт.

Інгредієнти: риба (2 шт.), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), болгарський перець (0,5 шт.), сік лимона (2-3 ст. л.), сіль, перець, петрушка (2 ст. л.), вода або бульйон (близько 2/3 склянки), томатна паста (2-3 ст. л.), борошно, рослинна олія.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування цієї страви можна взяти будь-яку рибу на ваш смак, наприклад, хек, але бажано, щоб у ній було небагато кісточок. Рибу промиваємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі, зрізаємо плавники та хвіст. Або можна купити заморожене філе і розморозити його.

Нарізаємо рибу на порційні шматочки, збризкуємо лимонним соком, солимо і перчимо до смаку.

Борошно висипаємо на тарілку та обвалюємо замариновані шматочки риби в ньому з усіх боків.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній рибу до напівготовності, а потім перекладаємо на тарілку.

Моркву, цибулю та болгарський перець промиваємо під проточною водою. Потім очищаємо їх, а з болгарського перцю вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Цибулю та перець подрібнюємо, моркву тремо на терці.

Петрушку або будь-яку іншу свіжу зелень промиваємо і викладаємо на паперові рушники. Потім подрібнюємо її ножем.

Сковороду розігріваємо з олією, обсмажуємо цибулю та моркву на середньому вогні. Потім додаємо болгарський перець, трохи бульйону (якщо немає – воду), томатну пасту. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Викладаємо в соус обсмажені шматочки риби та дрібно нарізану зелень, накриваємо кришкою. Тушкуємо все разом на слабкому вогні ще 20-25 хвилин після закипання.

Подаємо з картопляним пюре або будь-яким іншим гарніром на обід або вечерю.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні