Лайм

Як приготувати лінивий чизкейк без випічки: простий рецепт

Порадуйте своїх близьких

Навіть під час війни, яка триває в Україні вже понад місяць, ніхто не скасовував дні народження, ювілеї, весілля та інші свята. У деяких містах у людей немає можливості купити або замовити торт, тому багато господинь навчилися готувати прості десерти вдома. І якщо ви вже робили торт без випічки з печива і згущеного молока, цього разу здивуйте своїх рідних лінивим чизкейком. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти для основи: вершкове масло (100 г), печиво (200 г).

Інгредієнти для мусу та заливки: сир (200 г), сметана 20% (200 г), цукор (4 ст. л.), желатин (30 г), вода (220 мл), сік (100 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування основи для чизкейку знадобиться будь-яке пісочне печиво, наприклад, зі смаком топленого молока. Подрібнюємо його за допомогою качалки або в блендері до стану дрібної крихти.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Змішуємо його з крихтою з печива.

Беремо роз'ємну форму для випічки, вистилаємо її дно та боки харчовою плівкою. Викладаємо суміш із печива з розтопленим маслом, трамбуємо і формуємо з неї корж. Відправляємо у холодильник приблизно на 30 хвилин.

Желатин попередньо замочуємо у 100 мл холодної води на півгодини.

Для мусу змішуємо в іншій ємності сир, сметану та цукор. Збиваємо їх за допомогою блендера.

2/3 набряклого желатину розчиняємо в 120 мл гарячої води і виливаємо в сирну масу.

Дістаємо з морозилки застиглий корж, виливаємо в нього сирний мус. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо на 1,5 години для застигання.

Для заливки беремо будь-який сік насиченого кольору. Підігріваємо його і додаємо желатин, що залишився. Потім виливаємо сік на застиглий мус і відправляємо холодильник на 1 годину.

Виймаємо застиглий чизкейк із форми, нарізаємо та подаємо до столу.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею