Лайм

Як приготувати Мімозу з тунцем: простий рецепт рибного салату

У цій страві важливо дотримуватися правильної послідовності шарів

Незважаючи на постійний стрес через війну в Україні важливо підтримувати збалансоване харчування, отримуючи з їжею достатню кількість білків, жирів, вуглеводів та вітамінів. Салат Мімоза з тунцем, незважаючи на свою простоту, дуже поживний. Приготуйте його до гарніру, наприклад, пшеничної каші або смачної перловки.

Інгредієнти: консервований тунець (180 г), твердий сир (150 г), цибуля (100 г), яйця курячі (5 шт.), майонез (150 г), морква (2 шт.), картопля (2 шт.)

Фото: Pinterest

Приготування:

Курячі яйця зваріть круто, охолодіть та очистіть. Жовтки відокремте від білків і розтовчіть виделкою. Білки потріть на дрібну тертку.

Картоплю та моркву відваріть та очистіть від шкірки. Охолодіть та натріть на середню тертку.

Очищену та промиту цибулю дрібно наріжте.

З банки консервованого тунця злийте рідину і розімніть його виделкою. Якщо замість тунця у вас інша консерва, наприклад, сардина або горбуша, видаліть кістки.

Усі інгредієнти салату Мімоза викладаємо в ємність з високими бортиками в наступній послідовності:

1 шар - відварена картопля

2 шар - цибуля

2 шар - половина консерви тунця

3 шар - майонез

4 шар - яєчний білок

5 шар - морква

6 шар – друга половина консервованого тунця

7 шар - сир

7 шар - майонез

8 шар - жовток

Салат Мімоза слід їсти охолодженим, тому перед подачею поставте його в холодильник на годину. Так шари трохи просочаться один одним, і страва стане особливо смачною.

Новини партнерів

Читайте також

Їх краще не злити: які знаки Зодіаку найбільш запальні

Овни, Леви та Скорпіони є найбільш запальними знаками Зодіаку, розповіли астрологи - фахівці поділилися подробицями про їхні характери

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці