Незважаючи на постійний стрес через війну в Україні важливо підтримувати збалансоване харчування, отримуючи з їжею достатню кількість білків, жирів, вуглеводів та вітамінів. Салат Мімоза з тунцем, незважаючи на свою простоту, дуже поживний. Приготуйте його до гарніру, наприклад, пшеничної каші або смачної перловки.
Інгредієнти: консервований тунець (180 г), твердий сир (150 г), цибуля (100 г), яйця курячі (5 шт.), майонез (150 г), морква (2 шт.), картопля (2 шт.)
Приготування:
Курячі яйця зваріть круто, охолодіть та очистіть. Жовтки відокремте від білків і розтовчіть виделкою. Білки потріть на дрібну тертку.
Картоплю та моркву відваріть та очистіть від шкірки. Охолодіть та натріть на середню тертку.
Очищену та промиту цибулю дрібно наріжте.
З банки консервованого тунця злийте рідину і розімніть його виделкою. Якщо замість тунця у вас інша консерва, наприклад, сардина або горбуша, видаліть кістки.
Усі інгредієнти салату Мімоза викладаємо в ємність з високими бортиками в наступній послідовності:
1 шар - відварена картопля
2 шар - цибуля
2 шар - половина консерви тунця
3 шар - майонез
4 шар - яєчний білок
5 шар - морква
6 шар – друга половина консервованого тунця
7 шар - сир
7 шар - майонез
8 шар - жовток
Салат Мімоза слід їсти охолодженим, тому перед подачею поставте його в холодильник на годину. Так шари трохи просочаться один одним, і страва стане особливо смачною.
- Читайте, як приготувати рубані котлети з курячого філе.
- Також ми ділилися рецептом пишних пиріжків із квашеною капустою.