Незважаючи на постійний стрес через війну в Україні важливо підтримувати збалансоване харчування, отримуючи з їжею достатню кількість білків, жирів, вуглеводів та вітамінів. Салат Мімоза з тунцем, незважаючи на свою простоту, дуже поживний. Приготуйте його до гарніру, наприклад, пшеничної каші або смачної перловки.

Інгредієнти: консервований тунець (180 г), твердий сир (150 г), цибуля (100 г), яйця курячі (5 шт.), майонез (150 г), морква (2 шт.), картопля (2 шт.)

Фото: Pinterest

Приготування:

Курячі яйця зваріть круто, охолодіть та очистіть. Жовтки відокремте від білків і розтовчіть виделкою. Білки потріть на дрібну тертку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Картоплю та моркву відваріть та очистіть від шкірки. Охолодіть та натріть на середню тертку.

Очищену та промиту цибулю дрібно наріжте.

З банки консервованого тунця злийте рідину і розімніть його виделкою. Якщо замість тунця у вас інша консерва, наприклад, сардина або горбуша, видаліть кістки.

Усі інгредієнти салату Мімоза викладаємо в ємність з високими бортиками в наступній послідовності:

1 шар - відварена картопля

2 шар - цибуля

2 шар - половина консерви тунця

3 шар - майонез

4 шар - яєчний білок

5 шар - морква

6 шар – друга половина консервованого тунця

7 шар - сир

7 шар - майонез

8 шар - жовток

Салат Мімоза слід їсти охолодженим, тому перед подачею поставте його в холодильник на годину. Так шари трохи просочаться один одним, і страва стане особливо смачною.