Кожна господиня має улюблений рецепт млинців, якими вона балує своїх рідних. І якщо ви вже готували солодкі млинці з сиром, цього разу зробіть картопляні млинці з ковбасою та сиром. theLime підготував для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: картопля (3-4 шт.), яйця (3 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), цукор (1 ч. л.), борошно (150 г), молоко (600 мл), ковбаса (100 г), твердий сир (50 г), сіль, перець, зелень.
Приготування:
Картоплю очищаємо, промиваємо і варимо в солоній воді до готовності – приблизно 20-25 хвилин. Потім зливаємо воду і чекаємо, поки вона охолоне.
Перекладаємо картоплю в глибоку миску, додаємо до неї яйця, 250 мл молока, просіяне через сито борошно, олію, цукор, сіль і перець за смаком. Збиваємо усі інгредієнти за допомогою блендера.
Потім вливаємо молоко, що залишилося, і ще раз подрібнюємо блендером.
Зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо її ножем. Ковбасу та сир тремо на середній або великій терці. Додаємо всі ці інгредієнти в тісто на млинці.
Сковороду розігріваємо з олією. Виливаємо невеликий ополоник тіста на сковороду та розподіляємо його тонким шаром по всій поверхні. Смажимо млинець на одній стороні декілька хвилин, потім перевертаємо на іншу і теж просмажуємо до золотистої скоринки. Якщо у вас не виходить перевертати млинці, можна посмажити у вигляді невеликих оладок.
Подаємо до столу зі сметаною та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні деруни з сиром та грибами.
- Читайте також на theLime, як зробити повітряні млинці з вівсяного борошна.