Деруни - популярна страва з тертої картоплі з додаванням борошна, яєць, цибулі. Існує безліч варіантів дерунів, і якщо ви, наприклад, вже робили їх з фаршем, цього разу спробуйте приготувати з грибами та сиром. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: печериці (150 г), сир (100 г), картопля (3 шт.), яйце (1 шт.), борошно (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.), перець чорний мелений (1 щіпка), рослинна олія (для смаження).
Приготування:
Гриби промиваємо під проточною водою та очищаємо. Нарізаємо дрібно ножем і відправляємо у глибоку миску.
Твердий сир тремо на терці та висипаємо до грибів.
Картоплю очищуємо, потім тремо на дрібній терці, викладаємо на друшляк і промиваємо в холодній проточній воді. Віджимаємо її від зайвої вологи і додаємо в миску з грибами та сиром. Солимо, перчимо, вбиваємо в масу яйце, перемішуємо.
Потім всипаємо в картопляну масу борошно та знову перемішуємо.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї невеликі порції підготовленого тіста та формуємо акуратні млинці. Обсмажуємо на повільному вогні до золотистої скоринки спочатку з одного боку, а потім перевертаємо на іншу – приблизно по 5-6 хвилин із кожної.
Також деруни можна приготувати у духовці. Для цього наперед розігріваємо її до 190°С.
Деко для випічки застилаємо пергаментним папером і змащуємо його невеликою кількістю олії. Викладаємо на неї картопляну масу, формуючи деруни.
Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо приблизно 20-30 хвилин з одного боку, а потім дістаємо та перевертаємо за допомогою силіконової лопатки на інший бік. Запікаємо ще приблизно 10-15 хвилин - до рум'яної скоринки.
Перекладаємо деруни на тарілку та подаємо до столу зі сметаною або іншими соусами.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні драники із гарбуза.
- Читайте також на theLime, як зробити драники з кабачка та картоплі.