Лайм

Як приготувати ніжні деруни з сиром та грибами: простий рецепт

Така страва урізноманітнить звичне меню

Деруни - популярна страва з тертої картоплі з додаванням борошна, яєць, цибулі. Існує безліч варіантів дерунів, і якщо ви, наприклад, вже робили їх з фаршем, цього разу спробуйте приготувати з грибами та сиром. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: печериці (150 г), сир (100 г), картопля (3 шт.), яйце (1 шт.), борошно (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.), перець чорний мелений (1 щіпка), рослинна олія (для смаження).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Гриби промиваємо під проточною водою та очищаємо. Нарізаємо дрібно ножем і відправляємо у глибоку миску.

Твердий сир тремо на терці та висипаємо до грибів.

Картоплю очищуємо, потім тремо на дрібній терці, викладаємо на друшляк і промиваємо в холодній проточній воді. Віджимаємо її від зайвої вологи і додаємо в миску з грибами та сиром. Солимо, перчимо, вбиваємо в масу яйце, перемішуємо.

Потім всипаємо в картопляну масу борошно та знову перемішуємо.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї невеликі порції підготовленого тіста та формуємо акуратні млинці. Обсмажуємо на повільному вогні до золотистої скоринки спочатку з одного боку, а потім перевертаємо на іншу – приблизно по 5-6 хвилин із кожної.

Також деруни можна приготувати у духовці. Для цього наперед розігріваємо її до 190°С.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером і змащуємо його невеликою кількістю олії. Викладаємо на неї картопляну масу, формуючи деруни.

Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо приблизно 20-30 хвилин з одного боку, а потім дістаємо та перевертаємо за допомогою силіконової лопатки на інший бік. Запікаємо ще приблизно 10-15 хвилин - до рум'яної скоринки.

Перекладаємо деруни на тарілку та подаємо до столу зі сметаною або іншими соусами.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Чому жовтіє листя огірків: причини і народні способи рятування врожаю

За допомогою яких народних засобів можна зупинити процес пожовтіння листя на огірковому бадиллі, як правильно вносити підживлення  

Як видалити кісточки з вишень і черешень, щоб ягоди залишилися цілими: корисний лайфхак

Як за допомогою лійки для переливання рідин та коктейльної трубочки можна швидко видалити кісточки з вишень або черешень

Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення у червні

Підживлення цибулі курячим послідом або калієм допоможе збільшити розмір головок - відео, як розводити добрива та поливати грядки