Шарлотка з яблуками - солодка випічка, безперечним плюсом якої є простота приготування. Раніше ми розповідали, як зробити економний варіант із батону, а тепер поділимося рецептом пишного яблучного пирога з бісквітного тіста.
Інгредієнти: яйця (4 шт.), цукор (150 г), ванільний цукор (1 пакетик), олія рослинна (2 ст.л.), борошно (150 г), розпушувач (1 ч.л.), яблука (0 5 кг).
Подивитися цю публікацію в Instagram
Приготування:
Яблука очистіть від шкірки та серцевини, наріжте невеликими шматочками. Борошно просійте і змішайте з розпушувачем.
Яйця розбийте в миску, додайте цукор, ванільний цукор і збийте міксером на високих обертах до збільшення маси втричі. На це піде приблизно 7-10 хвилин. Потім влийте олію і акуратно вимішайте лопаткою. Додайте в два прийоми борошно і перемішайте до однорідності.
Дно форми застеліть пергаментним папером і викладіть половину яблук. Зверху акуратно вилийте тісто, а потім додайте яблука, що залишилися.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин (верх-низ без конвекції). Готовий пиріг остудіть у формі, потім дістаньте та наріжте на порційні шматки. За бажанням посипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!
- Раніше ми розповідали, як спекти високий бісквіт на окропі.
- Читайте також на theLime, як приготувати лінивий чізкейк без випічки.