Лайм

Як приготувати вершковий десерт Пташине молоко: простий рецепт

Побалуйте рідних домашніми солодощами

В Україні вже більше місяця продовжуються військові дії та масовані обстріли через агресію росії. Люди потроху звикають до ситуації, що склалася, і намагаються жити, де це можливо, звичним життям, відзначають свята та дні народження. І якщо ви вже балували близьких смачним сметанником, цього разу приготуйте десерт Пташине молоко. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти для сметанної маси: вода (150 мл), желатин (15 г), сметана 20% (500 г), цукор (150 г).

Інгредієнти для шоколадної глазурі: чорний шоколад (100 г), сметана 20% (35 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Желатин пересипаємо в миску, заливаємо водою кімнатної температури і залишаємо набухати на 15 хвилин.

Для приготування цього десерту сметану охолоджуємо в холодильнику. Ємність, в якій її збиватимемо, також потрібно охолодити. Починаємо збивати сметану з цукром до того часу, поки маса стане пишною. На це піде приблизно 10 хвилин.

Тим часом набряклий желатин ставимо на водяну баню. Для цього необхідно взяти дві ємності різного діаметру і помістити одну в іншу. У більший за розміром посуд наливаємо воду, у менший – желатин. Ставимо конструкцію на вогонь і чекаємо, поки він розчиниться і стане рідким. Потім желатину потрібно охолонути до кімнатної температури.

У желатин додаємо 2-3 ст. л. збитої сметани та перемішуємо. Потім переливаємо його в збиту сметанну масу. Масу, що вийшла, розливаємо в порційні креманки, розрівнюємо силіконовою лопаткою і ставимо в холодильник для застигання.

Для глазурі беремо шоколадку і ріжемо ножем на маленькі шматочки. Беремо невелику каструлю, висипаємо в неї шоколад і додаємо сметану. Ставимо каструлю на водяну баню та розтоплюємо на ній шоколад. Потім чекаємо, поки отримана маса трохи охолоне.

Виймаємо креманки з холодильника та покриваємо їх шоколадною масою. Знову прибираємо в холодильник приблизно на 45 хвилин, щоб десерт застиг. Зверху також можна прикрасити ягодами, збитими вершками або кондитерською посипкою.

Подаємо десерт Пташине молоко та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба