На вихідних багато господинь намагаються урізноманітнити меню своєї сім'ї незвичними стравами. І якщо ви вже пробували робити солоні сирники із зеленню та сулугуні, цього разу порадуйте рідних сирниками із яблуком. theLime ділиться найпростішим рецептом.
Інгредієнти: сир (300 г), манка (2-3 ст. л.), борошно (2-3 ст. л.), яйце (1 шт.), яблуко (1 шт.), цукор (за смаком), кориця (за бажанням).
Приготування:
Яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо і тремо на терці.
У миску висипаємо сир, яйце, цукор, потім перетираємо їх виделкою. Додаємо в сирну масу натерте яблуко, манку та трохи борошна (1 ст. л.), за бажанням можна ще й корицю. Залишаємо тісто на сирники приблизно на 10-15 хвилин - за цей час манка повинна розбухнути.
Борошно, що залишилося, висипаємо на робочу поверхню. Формуємо сирники руками, обвалюємо їх у борошні та накриваємо склянкою. Різко робимо склянкою кілька кіл, щоб надати сирникам ідеальної форми.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією, викладаємо на неї сирники і смажимо кілька хвилин на одному боці, потім перевертаємо на інший.
Подаємо на сніданок зі сметаною, варенням чи джемом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати панкейки із шоколадною начинкою.
- Читайте також на theLime, як зробити оладки з вівсянкою.