Кожна господиня намагається готувати для своєї родини смачні та корисні страви. І якщо ви вже робили на сніданок пишні панкейки з бананом, урізноманітніть звичне меню панкейками із шоколадною начинкою. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: яйце (1 шт.), молоко (120 мл), борошно (120 г), цукор (1 ст. л.), вершкове масло (20 г) або рослинна олія (1 ст. л.), розпушувач (2 ч. л.), шоколад (1 плитка).
Приготування:
Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Молоко злегка підігріваємо в каструлі.
У невеликій мисці збиваємо за допомогою вінчика яйця з цукром, за бажанням можна додати ванільний цукор, корицю або какао. Вливаємо сюди тепле молоко та розтоплене масло.
Потім просіюємо через сито борошно з розпушувачем і додаємо рідкі інгредієнти. Ретельно перемішуємо – за консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
Шоколадку акуратно ламаємо на порційні кубики.
На розпечену сковороду ложкою виливаємо по 1 ст. л. тіста, формуючи невеликі панкейки. Чекаємо приблизно 30-40 секунд, щоб вони схопилися, потім у центр кожного викладаємо по кубику шоколаду. Зверху на нього виливаємо ще трохи тіста, щоб закрити. Смажимо під кришкою приблизно 3-4 хвилини, потім перевертаємо на інший бік і смажимо ще близько 2-3 хвилин.
Подаємо до столу з джемом, медом або згущеним молоком і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити пишні оладки з яблуками на кефірі.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні млинці з гречаного борошна.