Лайм

Як приготувати ніжні та солодкі ватрушки з сиром: простий рецепт

Побалуйте своїх близьких домашньою випічкою

Під час війни чимало господинь намагаються балувати свою родину тими звичними стравами, які були на столі у мирний час. І якщо ви вже робили солодку вертуту з яблуками, цього разу урізноманітніть меню смачними ватрушками з сирною начинкою. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти для тіста: сухі дріжджі (10 г), тепла вода (100 мл), борошно (500 г), кефір (250 мл), яйця (1 шт.), цукор (2 ст. л.), рослинна олія (4 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: сир (500 г), яйце (1 шт.), цукор (за смаком), яєчний жовток (1 шт.), родзинки (2-3 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку приготуємо опару: розводимо дріжджі в 100 мл нехолодної води, додаємо цукор і перемішуємо. Залишаємо опару в теплому місці без протягів на 15 хвилин.

У глибокому посуді з'єднуємо кефір, який потрібно трохи підігріти, рослинну олію, яйце, опару, сіль і ретельно перемішуємо. Потім сюди ж просіюємо через сито борошно і замішуємо тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо приблизно на 1,5 години у теплому місці.

Через зазначений проміжок часу обминаємо тісто і залишаємо його ще приблизно на 30-40 хвилин, щоб воно піднялося.

Родзинки заливаємо окропом і залишаємо в такому вигляді на 10-15 хвилин. Потім зливаємо воду і викладаємо їх на паперові рушники, щоб трохи просушити.

Для начинки змішуємо в мисці сир з яйцем, цукром та родзинками.

Робочу поверхню змащуємо рослинною олією і викладаємо на неї тісто, що підійшло. Ще раз вимішуємо його, потім поділяємо на невеликі частини. З кожної формуємо коржик, робимо всередині нього заглиблення і викладаємо в нього сирну начинку з родзинками.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.

Деко для випічки змащуємо олією і викладаємо на нього ватрушки. Залишаємо їх у теплому місці ще приблизно на 30 хвилин. Потім змащуємо їх збитим жовтком та відправляємо у гарячу духовку.

Випікаємо ватрушки із родзинками приблизно 20-25 хвилин – тісто має стати гарного золотистого кольору. Дістаємо їх із духовки та чекаємо, поки вони охолонуть.

Подаємо повітряні ватрушки з сирною начинкою та насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні