Лайм

Як приготувати плетінку із сирного тіста: простий рецепт без дріжджів

Урізноманітніть своє меню

Кожна господиня в арсеналі має фірмовий рецепт випічки, якою вона полюбляє балувати своїх рідних. І якщо ви вже робили ніжні та солодкі ватрушки з родзинками, цього разу приготуйте плетінку з сирного тіста. theLime ділиться з вами простим рецептом без дріжджів.

Інгредієнти для тіста на 3 плетінки: борошно (480-540 г), сир (460 г), цукор (9 ст. л.), яйця (3 шт.), розпушувач (3 ч. л.), сіль (щіпка), ванілін або ванільний цукор (за смаком), вершкове масло (60 г).

Інгредієнти для начинки: цукор (150-240 г), вершкове масло (3 ст. л.), кориця (за смаком), горіхи (100-150 г), мак (25-30 г).

Фото: instagram.com/_.vkusno_prosto._

Приготування:

У миску висипаємо сир, до нього додаємо сіль, цукор та ванільний цукор, яйце. Перемішуємо та подрібнюємо все в блендері. Додаємо вершкове масло, потім поступово просіяне борошно з розпушувачем, перемішуємо.

Замішуємо м'яке та гладеньке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо "відпочити" приблизно на 20-30 хвилин. Потім поділяємо тісто на 3 рівні частини.

Кожну частину тіста розкачуємо в тонкий пласт. Із зазначеної вище кількості інгредієнтів вийде 3 плетінки з різними начинками.

Змащуємо перший пласт тіста вершковим маслом, посипаємо цукром та корицею. Скочуємо в рулет, потім розрізаємо його навпіл, не доходячи до кінця приблизно 2-3 см. Переплітаємо "косичкою" дві частини між собою.

Для приготування другої начинки мак необхідно замочити в окропі на 15 хвилин. Потім зливаємо з нього зайву рідину. Розкачаний пласт тіста змащуємо маслом, посипаємо цукром і викладаємо мак. Далі формуємо плетінку так само, як і в першому варіанті.

Для третьої начинки необхідно подрібнити горіхи ножем. Розкатане тісто змащуємо маслом, посипаємо цукром, розподіляємо по всій поверхні горіхи. Далі формуємо плетінку так само, як і в першому варіанті.

Яйце розбиваємо у глибоку тарілку та злегка збиваємо виделкою. Потім змащуємо їм усі плетінки.

Духовку наперед розігріваємо до 200°С.

Деко вистилаємо пергаментним папером, який необхідно також змастити маслом. Викладаємо на деко плетінки та відправляємо їх у розігріту духовку. Випікаємо близько 30-40 хвилин – залежно від потужності.

Чекаємо, поки плетінки трохи охолонуть, потім подаємо до чаю чи кави.

Фото: instagram.com/_.vkusno_prosto._

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки