Кожна господиня має свої фірмові рецепти млинців, оладок або домашньої випічки. І якщо ви вже робили корисний вівсяномлинець на сніданок, цього разу приготуйте ніжні млинці на окропі. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: борошно (250 г), молоко (300 мл), окріп (300 мл), яйця (2 шт.), вершкове масло (24 г), цукор (40 г), сіль (0,4 ч. л.), сода харчова (0,5 ч. л.).
Приготування:
Яйця заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Молоко злегка підігріваємо в сотейнику, а вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або мікрохвильовій печі. У невелику миску просіюємо через сито борошно, щоб наситити його киснем.
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та цукор. Перемішуємо вінчиком або звичайною виделкою до однорідності. Потім вливаємо тепле молоко і в два прийоми додаємо просіяне борошно з содою. Вимішуємо, щоб не було грудочок.
Поступово вливаємо окріп, заварюючи тісто потрібної консистенції. Наприкінці додаємо розтоплене вершкове масло або, якщо немає, рослинну олію.
Сковороду розігріваємо з олією. Виливаємо на неї перший ополоник тіста. Розподіляємо його так, щоб воно покрило всю поверхню тонким шаром. Чекаємо, поки млинець підрум'яниться по краях, потім перевертаємо його на інший бік. Випікаємо ще близько 1 хвилини та знімаємо зі сковороди. Готові млинці не забуваємо змащувати вершковим маслом.
Подаємо до столу з джемом, згущеним молоком або сметаною.
- Раніше ми розповіли, як зробити в духовці солодкі млинці з сиром.
- Читайте також на theLime, як приготувати млинці на кефірі.