Лайм

Як приготувати ситні гречаники з фаршем: традиційний український рецепт

Зробіть таку страву на обід чи вечерю

В арсеналі кожної господині є кілька смачних та ситних страв, які можна швидко приготувати із найпростіших інгредієнтів. І якщо ви вже робили курячі рулетики з сиром, цього разу урізноманітніть своє меню гречаниками. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: курячий фарш (600 г), гречана крупа (150 г), яйця (2 шт.), цибуля (1 шт.), борошно (для панірування), спеції (за смаком), зелень (за смаком), рослинна олія (для смаження).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Гречану крупу промиваємо, викладаємо в каструлю і варимо як завжди, але не солимо. Потім залишаємо готову кашу охолоджуватись.

Цибулю очищаємо від лушпиння і тремо на дрібній терці.

Фарш можна купити готовий або взяти куряче філе, промити його і пропустити через м'ясорубку. У фарш додаємо яйця та подрібнену цибулю. За бажанням можна додати нарізані кріп, петрушку або кінзу. Потім додаємо зварену гречану кашу та перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

У миску висипаємо трохи борошна, руками формуємо невеликі котлети та обвалюємо їх у борошні.

Сковороду добре розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї гречаники і обсмажуємо декілька хвилин на одному боці до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на іншу.

Подаємо ситні гречаники з будь-яким гарніром, салатом або соусом на обід чи вечерю.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні