В арсеналі кожної господині є кілька смачних та ситних страв, які можна швидко приготувати із найпростіших інгредієнтів. І якщо ви вже робили курячі рулетики з сиром, цього разу урізноманітніть своє меню гречаниками. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: курячий фарш (600 г), гречана крупа (150 г), яйця (2 шт.), цибуля (1 шт.), борошно (для панірування), спеції (за смаком), зелень (за смаком), рослинна олія (для смаження).
Приготування:
Гречану крупу промиваємо, викладаємо в каструлю і варимо як завжди, але не солимо. Потім залишаємо готову кашу охолоджуватись.
Цибулю очищаємо від лушпиння і тремо на дрібній терці.
Фарш можна купити готовий або взяти куряче філе, промити його і пропустити через м'ясорубку. У фарш додаємо яйця та подрібнену цибулю. За бажанням можна додати нарізані кріп, петрушку або кінзу. Потім додаємо зварену гречану кашу та перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.
У миску висипаємо трохи борошна, руками формуємо невеликі котлети та обвалюємо їх у борошні.
Сковороду добре розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї гречаники і обсмажуємо декілька хвилин на одному боці до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на іншу.
Подаємо ситні гречаники з будь-яким гарніром, салатом або соусом на обід чи вечерю.
- Раніше ми розповіли, як приготувати курячу печінку у сметані.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати рибу в томатному соусі.