Лайм

Як приготувати курячу печінку в сметані: простий рецепт

Зробити таку страву зовсім нескладно

Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не хочуть їсти страви з печінки. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили печінковий паштет із зеленню, цього разу приготуйте курячу печінку у сметанному соусі. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: куряча печінка (400 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), сметана 30% (100 г), вода (0,5 склянки), сіль, чорний мелений перець, рослинна олія (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Курячу печінку ретельно промиваємо у проточній воді, очищаємо від жовчних проток та плівок. Викладаємо на паперові рушники, а потім нарізаємо на акуратні шматочки.

Моркву та цибулю очищаємо, промиваємо у проточній воді. Морква тремо на середній терці, а цибулю подрібнюємо ножем. Сковороду розігріваємо з рослинною олією і обсмажуємо на ній підготовлені овочі близько 5-7 хвилин. Потім засмажку знімаємо з вогню.

У сковороду додаємо олію і висипаємо шматочки курячої печінки. Обсмажуємо її близько 10 хвилин, періодично помішуючи, щоб вона не пригоріла. Потім додаємо попередньо протушковані моркву та цибулю. Перемішуємо та прожарюємо всі разом приблизно 7 хвилин. Додаємо сіль, перець чи будь-які інші спеції за смаком.

В окремому посуді змішуємо сметану з водою. Потім цю суміш виливаємо в сковороду, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь. Накриваємо кришкою і тушкуємо все разом близько 7 хвилин на повільному вогні.

Подаємо курячу печінку зі сметанним соусом з будь-яким гарніром: рисом, гречаною кашею або картоплею.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу