Лайм

Як спекти смачний домашній хліб у духовці: простий рецепт на сухих дріжджах

Спробуйте зробити його на дозвіллі

Через війну в Україні у багатьох містах та селищах люди опинилися на межі виживання, бо вони не мають можливості купити хліб. Тому господині навчилися пекти різні його аналоги у вигляді коржів та лавашів із тих продуктів, що є під рукою. theLime підібрав для вас простий рецепт хліба, який можна приготувати із сухих дріжджів.

Інгредієнти: борошно (375 г), тепла вода (250 мл), рослинна олія (2,5 ст. л. + для змащування миски та форми), сухі дріжджі (11 г), цукор (1 ст. л.), сіль (1,5 ч. л.).

Також потрібні спеціальні високі форми для хліба.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Борошно просіюємо через сито - це можна зробити навіть декілька разів, щоб наситити його киснем і позбутися непотрібних домішок та дрібного сміття.

У невеликій мисці змішуємо просіяне борошно, сухі дріжджі, цукор і сіль. Вливаємо теплу воду та рослинну олію. Перемішуємо та починаємо замішувати тісто ложкою, а потім руками.

Іншу ємність – бажано, щоб вона була більшого розміру – змащуємо олією та перекладаємо в неї тісто. Накриваємо харчовою плівкою або рушником і відправляємо в тепле місце без протягів приблизно на півгодини. Потім, коли тісто підніметься, вимішуємо ще раз, знову накриваємо і залишаємо в теплому місці.

Форми для випічки змащуємо олією. Коли тісто вдруге підніметься, розподіляємо його на кілька частин та відправляємо у форми. Знову накриваємо рушником і залишаємо у теплому місці підніматися.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Ставимо в неї деко з формами і випікаємо домашній хліб приблизно 40 хвилин - до появи апетитної рум'яної скоринки.

Виймаємо хліб із духовки та чекаємо, поки він трохи охолоне. Нарізаємо на шматочки та подаємо до столу.

Фото: pixabay.com

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати