Лайм

Як приготувати хрумкі українські вергуни: простий рецепт без дріжджів

Побалуйте своїх рідних смачною стравою

Навіть під час війни, яка триває в Україні вже майже 2 місяці, ніхто не скасовував сімейні посиденьки та маленькі свята. У деяких містах у людей немає можливості купити або замовити торт, тому багато господинь навчилися готувати прості десерти вдома. І якщо ви вже робили ніжні та солодкі ватрушки з сиром, цього разу побалуйте рідних українськими вергунами. theLime підібрав для вас простий рецепт без дріжджів.

Інгредієнти для тіста: кефір (250 г), борошно (450 г), яйце (1 шт.), цукор (4 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), сода (1 ч. л.), рослинна олія (2 ст. л.).

Інгредієнти для смаження та посипки: рослинна олія (150 мл), цукрова пудра (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У невеликій мисці змішуємо цукор, сіль та яйце. Потім вливаємо кефір, додаємо соду та олію. Все ретельно перемішуємо. На поверхні почнуть з'являтися бульбашки – це сода гаситься кефіром.

Потім просіюємо через сито борошно і починаємо замішувати тісто спочатку ложкою, а потім руками. Готове тісто накриваємо і даємо йому відпочити приблизно 20-30 хвилин, щоб розбухла клейковина.

Розкочуємо тісто в пласт завтовшки до 1 см і розрізаємо на ромби, у середині кожного ромба робимо надріз. Один край тіста вивертаємо через надріз так, як зазвичай на хмиз.

Розігріваємо сковороду, потім наливаємо в неї велику кількість олії та чекаємо, поки вона нагріється. Смажимо вергуни спочатку з одного боку, потім перевертаємо на інший – приблизно по 1 хвилині з кожної сторони. Під час смаження вони значно збільшаться у розмірах.

Викладаємо вергуни на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Перед подачею за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Подаємо хрумкі українські вергуни та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Їм завжди не щастить: які знаки Зодіаку притягують до себе невдачі і проблеми

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які притягують невдачі - Овен, Скорпіон, Козеріг, Риби, Стрілець

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити