Лайм

Як спекти шоколадно-медовий торт Спартак: класичний рецепт

Такий десерт сподобається і дорослим, і дітям

Багато господинь навіть під час війни намагаються балувати свою сім'ю смачною випічкою та десертами. Тим більше ніхто не скасовував сімейні свята та дні народження. І якщо ви не можете, як раніше, відзначити з розмахом пам'ятну дату, приготуйте для близьких хоча б лінивий медовик зі згущеним молоком або шоколадно-медовий торт Спартак. theLime підібрав для вас класичний рецепт цих ласощів.

Інгредієнти для коржів: борошно (400 г), какао-порошок (4 ст. л.), цукор (150 г), вершкове масло (100 г), яйця (2 шт.), мед (4 ст. л.), сода харчова (1 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.).

Інгредієнти для сметанного крему: сметана 20-30% (350 г), цукор (130 г), ванільний цукор (10 г), яйце (1 шт.), крохмаль (20 г), вершкове масло (200 г).

Інгредієнти для глазурі: вершкове масло (60 г), гіркий шоколад (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку займемося приготуванням коржів. Для цього необхідно розм'якшити вершкове масло - зробити це можна за допомогою мікрохвильової печі або заздалегідь виставити його з холодильника.

Борошно просіюємо через сито. У великій мисці змішуємо борошно, какао-порошок та розпушувач.

Нагріваємо воду у великій каструлі – це нам знадобиться для парової бані.

У каструлі поменше змішуємо мед, вершкове масло та цукор. Встановлюємо на парову баню каструлю з медовою сумішшю і при постійному помішуванні доводимо до однорідності.

В окремій ємності збиваємо вінчиком два яйця. Потім поступово вливаємо їх у медову суміш, постійно перемішуючи. Потім додаємо соду - маса повинна відразу збільшитися в розмірі та з'явитися пінка. Проварюємо близько 10 хвилин, потім даємо охолонути кілька хвилин.

Додаємо цю суміш у миску з просіяним борошном і какао, добре перемішуємо ложкою. Поступово тісто має загуснути.

Потім скочуємо з нього ковбаску та розрізаємо її на 8 частин. Розкладаємо їх на тарілку, накриваємо харчовою плівкою – у такому вигляді вони повинні постояти 15 хвилин за кімнатної температури, а потім ще 15 хвилин у холодильнику.

Розігріваємо духовку до 180°С. Розгортаємо першу порцію тіста завтовшки до 2 мм на пергаментному папері, робимо кілька проколів виделкою і перекладемо тісто з папером на деко. Випікаємо корж близько 6-8 хвилин.

Поки готується перший корж, зробимо те саме, щоб підготувати наступний.

Готові коржі слід обрізати, використовуючи спеціальну форму або кришку від каструлі.

Потім займемося приготуванням крему. Для заварного сметанного крему змішуємо сметану із цукром, ванільним цукром, яйцем, крохмалем. Потім ставимо це на парову баню. Постійно помішуючи, варимо крем до загустіння, потім залишаємо його до повного остигання.

М'яке вершкове масло збиваємо протягом 10 хвилин міксером. Після цього частинами додаємо заварний сметанний крем і безперервно збиваємо міксером.

Для шоколадної глазурі розтоплюємо одну плитку шоколаду та вершкове масло у мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 10-15 секунд, щоразу перемішуючи глазур.

Збираємо торт: ставимо підкладку або тарілку, на неї викладаємо перший корж, потім шар сметанного крему, знову корж, крем тощо. Також змащуємо борти торта. Останній корж не потрібно змащувати кремом – поливаємо його шоколадною глазур'ю. Відправляємо торт на 6-8 годин у холодильник, щоб він просочився.

Потім подаємо шоколадно-медовий торт Спартак до столу, ріжемо на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг

Як покращити врожайність полуниці: допоможе підживлення на етапі цвітіння

Яке добриво корисне для полуниці під час цвітіння та утворення плодів - варіанти підживлення для полуниці у травні

Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтесь, як зробити цю просту страву

Як приготувати деруни з курячим філе та часниково-сметанним соусом - рецепт смачних млинців - покрокова інструкція