Лайм

"Бите скло" - улюблений святковий десерт: як приготувати торт-желе зі сметаною

Зробіть його на одне із зимових свят

6 грудня в Україні відзначають День святого Миколая, 25 грудня - Різдво, а в ніч на 1 січня приїде Новий рік-2024. На кожне із цих свят прийнято готувати різні закуски та десерти. Деякі з них традиційніші (наприклад, печиво "миколайчики", кутя або різдвяний штоллен), інші - універсальні. Серед останніх - торт "Бите скло", який готують у холодильнику з желе та сметани. Розповідаємо, як приготувати його із крекерами.

Інгредієнти : желе (3 упаковки з різними смаками і кольорами), сметана (700 г), вершковий крекер (1 упаковка), цукрова пудра (150 г), желатин (40 г), вода (70 мл).

Читайте також: Рецепт ніжного яблучного рулету, який можна приготувати замість звичайної шарлотки.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Приготування:

Спочатку потрібно зробити желе. Бажано взяти три варіанти желе з різними смаками та кольорами, наприклад, вишневе, апельсинове та ківі.

Робимо желе за інструкцією виробника. Як правило, для кожного виду необхідно взяти невеликий сотейник та розвести в 300-320 мл води (кип'яченої, але охолодженої) 80 г сухого концентрату. Перемішуємо та залишаємо набухати хвилин на 30-40.

Коли желатин у желе набухне, ставимо каструлю на плиту і підігріваємо доти, доки всі крупинки не розчиняться. Тут важливо не пропустити момент, щоб воно не почало кипіти.

Потім проціджуємо та розливаємо кожен вид желе в окремий посуд. Чекаємо, поки охолоне, а тоді ставимо в холодильник на 2-3 години.

Желатин заливаємо водою і відставляємо набухати. Потім підігріваємо його на слабкому вогні, але не доводимо до кипіння. Знімаємо з плити і чекаємо, поки він трохи охолоне.

Читайте також: "Пташине молоко" - один із найсмачніших тортів без випічки: як його приготувати.

Сметану перемішуємо із цукровою пудрою до однорідності. Кілька ложок сметани додаємо в желатин, перемішуємо та вливаємо у залишок сметани.

Застигле желе нарізаємо середніми кубиками. Крекер ламаємо руками на шматочки.

На дно силіконової форми викладаємо кілька ложок сметанної суміші, потім шматочки різного желе, крекера, сметану, потім знову желе і крекер. Повторюємо викладати торт шарами, доки не закінчаться інгредієнти. Ставимо форму в холодильник на 6-8 годин, а краще на всю ніч. Через зазначений проміжок часу перевертаємо форму та виймаємо торт із неї.

Подаємо апетитний торт "Бите скло" з крекером до чаю чи кави.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Цікаві рецепти для вас:

Смак і запах зимових свят: як приготувати смачне імбирне печиво на вершковому маслі.

Рецепт святкового салату з копченою куркою до Нового року, який всі будуть перепитувати.

Нетрадиційний салат олів'є: як приготувати його по-новому з тунцем і без майонезу.

Новини партнерів

Читайте також

Як врятувати редиску від хрестоцвітної блішки: народні методи

Чим небезпечна для редиски хрестоцвітна блішка, як її можна позбутися за допомогою деревного попелу, тютюнового пилу, порошку пижми

Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок

Як у домашніх умовах зробити вафлі з кабачка з сиром та твердим сиром, щоб урізноманітнити меню своєї родини на сніданок  

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати