Чимало господинь полюбляють швидкі та практичні рецепти, адже вони значно економлять час та сили. І якщо ви вже робили хачапурі на сковороді, цього разу приготуйте його в духовці. theLime підібрав для вас перевірений рецепт із сиром сулугуні.
Інгредієнти: кисломолочний сир (320 г), вершкове масло (180 г), яйця (2 шт.), борошно (350 г), цукор (1 ст. л.), сулугуні (230 г), сметана (4 ст. л.), сіль (за смаком).
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося. Якщо на це немає часу, ставимо його в мікрохвильову піч і підігріваємо декілька секунд.
Більшу частину сиру (250 г) викладаємо в миску, розминаємо виделкою, додаємо розм'якшене масло, просіяне через сито борошно, одне яйце, цукор і сіль. Замішуємо м'яке тісто.
Сулугуні тремо на терці, додаємо сир, що залишився, яйце і сметану, перемішуємо до однорідності.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Деко вистилаємо пергаментним папером.
Тісто розділяємо на 4 рівні частини. Кожну з них розкочуємо в овал і формуємо човник із бортиками. Викладаємо всі заготовки для хачапурі на деко і наповнюємо їх начинкою.
Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо до готовності приблизно 25-30 хвилин - доки хачапурі не підрум'яняться.
Подаємо апетитне хачапурі на сирному тісті до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати турецьку піцу піде з начинкою.
- Читайте також на theLime, як зробити смачну молдавську плачинду з сиром.