Лайм

Як спекти в духовці хачапурі на сирному тісті: простий рецепт

Спробуйте приготувати цю смачну та ситну страву

Чимало господинь полюбляють швидкі та практичні рецепти, адже вони значно економлять час та сили. І якщо ви вже робили хачапурі на сковороді, цього разу приготуйте його в духовці. theLime підібрав для вас перевірений рецепт із сиром сулугуні.

Інгредієнти: кисломолочний сир (320 г), вершкове масло (180 г), яйця (2 шт.), борошно (350 г), цукор (1 ст. л.), сулугуні (230 г), сметана (4 ст. л.), сіль (за смаком).

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося. Якщо на це немає часу, ставимо його в мікрохвильову піч і підігріваємо декілька секунд.

Більшу частину сиру (250 г) викладаємо в миску, розминаємо виделкою, додаємо розм'якшене масло, просіяне через сито борошно, одне яйце, цукор і сіль. Замішуємо м'яке тісто.

Сулугуні тремо на терці, додаємо сир, що залишився, яйце і сметану, перемішуємо до однорідності.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Деко вистилаємо пергаментним папером.

Тісто розділяємо на 4 рівні частини. Кожну з них розкочуємо в овал і формуємо човник із бортиками. Викладаємо всі заготовки для хачапурі на деко і наповнюємо їх начинкою.

Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо до готовності приблизно 25-30 хвилин - доки хачапурі не підрум'яняться.

Подаємо апетитне хачапурі на сирному тісті до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати