Лайм

Як приготувати улюблені тістечка Картопля з печива: класичний рецепт

Зробити їх простіше простого

Чимало господинь навіть під час війни намагаються радувати свою сім'ю ароматними та смачними десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили хрумкі українські вергуни, цього разу приготуйте тістечка Картопля з печива. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: печиво "Марія" (4 пачки), горіхи (150-180 г), молоко (250 мл), цукор (200 г), вершкове масло (200 г), какао (50 г + 1 ст. л.), коньяк (4 ст. л.).

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Горіхи попередньо підсмажуємо на сухій сковороді або в духовці.

Печиво "Марія" та горіхи подрібнюємо у дрібну крихту. Зробити це можна за допомогою блендера чи м'ясорубки. Ще один варіант - перекладаємо печиво в пакет-слайдер і проходимо по ньому декілька разів качалкою. Висипаємо крихту з печива та горіхів у миску. 20 г крихти залишаємо для посипки.

У невеликій каструлі підігріваємо молоко і чекаємо, поки воно закипить. Потім знімаємо з вогню і всипаємо цукор, перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Додаємо в молоко масло та какао. Виливаємо отриману суміш у крихту з печива та горіхів і додаємо трохи коньяку. Перемішуємо та руками формуємо круглі тістечка.

У невелику миску висипаємо відкладену крихту, додаємо до неї 1 ст. л. какао. Обвалюємо в отриманій суміші тістечка і викладаємо їх на тарілку. Потім прибираємо їх приблизно на 2-3 години в холодильник.

Подаємо тістечка Картопля до чаю або кави та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні