Навіть під час війни ніхто не скасовував дні народження, ювілеї, весілля та інші пам'ятні дати. У деяких містах люди не мають можливості купити торт, тому багато господинь навчилися готувати нескладні десерти вдома. І якщо ви вже робили лінивий Наполеон, приготуйте торт Снікерс з арахісом. theLime підібрав для вас простий рецепт без випічки.
Інгредієнти для основи: шоколадне печиво (200 г), какао-порошок (1 ст. л.), вершкове масло (70 г).
Інгредієнти для крему: сметана 25% (300 г), варене згущене молоко (300 г), ванільний цукор (10 г), цукор (на смак), желатин швидкорозчинний (20 г), холодна вода (100 г).
Інгредієнти для карамелі: цукор (100 г), гаряче молоко (100 мл), пшеничне борошно (1 ч. л.), вершкове масло (30 г), сіль (щіпка), смажений арахіс (100 г).
Приготування:
Желатин заливаємо холодною водою, добре перемішуємо та відставляємо убік для того, щоб він розбух.
Печиво викладаємо в чашу блендера та перебиваємо у дрібну крихту. Якщо немає блендера, можна скористатися м'ясорубкою або перекласти печиво в пакет-слайдер і пройтися по ньому качалкою. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі та додаємо в подрібнене печиво разом із какао-порошком. Ретельно перемішуємо.
Форму для випічки з високими бортиками вистилаємо харчовою плівкою. Викладаємо в неї підготовлену масу з печива, розрівнюємо та утрамбовуємо склянкою. Прибираємо в холодильник.
Для приготування крему беремо глибоку миску і виливаємо в неї сметану, додаємо ванільний цукор. Починаємо збивати крем міксером, поступово додаючи по 1 столовій ложці вареного сгущеного молока. Збиваємо крем до однорідності, якщо любите дуже солодкий крем - можна додати цукор або цукрову пудру.
Тим часом желатин розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім виливаємо желатин у крем та збиваємо кілька хвилин. Виливаємо крем на пісочну основу, розрівнюємо та прибираємо на годину в холодильник.
За 12 хвилин до того, як виставити форму з тортом із холодильника, починаємо варити карамель.
Молоко розігріваємо у сотейнику – воно має бути дуже гарячим.
Розігріваємо сковороду без олії та обсмажуємо на ній борошно до золотистого кольору, потім додаємо до нього шматочок масла. Перемішуємо і додаємо цукор, чекаємо, доки він повністю розчиниться. Після цього вводимо невеликими порціями гаряче молоко, постійно перемішуючи. Коли карамель стане однорідною, знімаємо з вогню та чекаємо, поки вона трохи охолоне – хоча б 5-7 хвилин.
Арахіс заздалегідь обсмажуємо до золотистого кольору на сухій сковороді або в духовці, попередньо розігрівши до 200°С.
Дістаємо форму з холодильника, борти змащуємо вершковим маслом, викладаємо шар обсмаженого арахісу, потім виливаємо на нього розтоплену карамель. Розрівнюємо лопаткою та прибираємо в холодильник приблизно на 2 години.
Через зазначений проміжок часу виймаємо форму та акуратно знімаємо плівку. Подаємо до столу, нарізавши на порційні шматочки, і насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли, як спекти ніжний медовий бісквіт зі сметанним кремом.
- Читайте також на theLime, як приготувати желейний торт Бите скло з крекерами.