Лайм

Як приготувати на Великдень домашню рублену ковбасу: простий рецепт без оболонки

Смачну страву можна покласти у Великодній кошик

На Великдень в Україні прийнято готувати домашню ковбасу, яку кладуть у великодній кошик і святять у церкві. У 2022 році через війну багато господинь не готові довго стояти на кухні, але при цьому не хочуть відмовлятися від улюблених страв. Розповідаємо, як зробити домашню ковбасу без оболонки зі свинячої кишки.

Інгредієнти: 1 кг свинини, 800 г курки, 200 г сала, 4 яйця, 4 ст. крохмалю, 4 ч.л. солі, перець за смаком.

Фото: Pinterest

Приготування :

М'ясо поріжте на невеликі кубики і покладіть у велику миску.

Яйця збийте віночком, додайте сіль, перець та інші спеції до смаку. Добре перемішайте, введіть крохмаль і залиште, доки він не розчиниться у яєчній суміші.

Суміш вилийте в м'ясо, добре перемішайте.

Деко застеліть фольгою із запасом, щоб вистачило підгорнути краї. На фольгу викладіть м'ясо, сформувавши ковбаску бажаного розміру. Щільно загорніть ковбасу, щоб вона зберегла форму. Краї підігніть, щоб у духовці з них не витікав сік.

Духовку розігрійте до 200 градусів і поставте деко з ковбасками випікатися на 1,5 години. Через годину можна збільшити температуру, щоб м'ясна страва на Великдень трохи просмажилася.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати