На Великдень в Україні прийнято готувати домашню ковбасу, яку кладуть у великодній кошик і святять у церкві. У 2022 році через війну багато господинь не готові довго стояти на кухні, але при цьому не хочуть відмовлятися від улюблених страв. Розповідаємо, як зробити домашню ковбасу без оболонки зі свинячої кишки.
Інгредієнти: 1 кг свинини, 800 г курки, 200 г сала, 4 яйця, 4 ст. крохмалю, 4 ч.л. солі, перець за смаком.
Приготування :
М'ясо поріжте на невеликі кубики і покладіть у велику миску.
Яйця збийте віночком, додайте сіль, перець та інші спеції до смаку. Добре перемішайте, введіть крохмаль і залиште, доки він не розчиниться у яєчній суміші.
Суміш вилийте в м'ясо, добре перемішайте.
Деко застеліть фольгою із запасом, щоб вистачило підгорнути краї. На фольгу викладіть м'ясо, сформувавши ковбаску бажаного розміру. Щільно загорніть ковбасу, щоб вона зберегла форму. Краї підігніть, щоб у духовці з них не витікав сік.
Духовку розігрійте до 200 градусів і поставте деко з ковбасками випікатися на 1,5 години. Через годину можна збільшити температуру, щоб м'ясна страва на Великдень трохи просмажилася.
- Читайте також, як спекти пишну паску в мультиварці. Випічка виходить пухкою, вологою та ароматною.