Лайм

Як приготувати тефтелі у вершковому соусі бешамель: простий рецепт

Урізноманітніть звичне меню на вихідних

На вихідних кожна господиня намагається балувати свою родину смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили ситні гречаники з фаршем, цього разу поекспериментуйте та приготуйте тефтелі у вершковому соусі бешамель. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти для тефтель: яловичий фарш (400 г), рис (200 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), олія для смаження (30 г), яйця (2 шт.), сіль, перець.

Інгредієнти для соусу бешамель: молоко (300 г), мука (40 г), вершкове масло (50 г), мускатний горіх (щіпка), суміш перців (щіпка), сіль (0,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо декілька разів, потім відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Зливаємо з рису, якщо є, рідину, що залишилася.

Для приготування тефтель знадобиться яловичина, яку потрібно попередньо промити, нарізати на шматочки та пропустити через м'ясорубку. Або ж можна купити готовий фарш у магазині.

Цибулю та моркву очищаємо, промиваємо у проточній воді. Цибулю подрібнюємо ножем, а моркву тремо на терці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, смажимо на ній цибулю та моркву.

У велику миску висипаємо відварений рис, фарш, овочеву засмажку, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо все разом та формуємо невеликі тефтелі круглої форми.

Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо в неї тефтелі.

Молоко та вершкове масло для соусу бешамель краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

Беремо невелику каструлю з товстим дном і розтоплюємо на середньому вогні вершкове масло. Додаємо борошно до розтопленого масла та перемішуємо близько 2-3 хвилин лопаткою або ложкою. Потім вливаємо молоко - робити це потрібно акуратно, постійно помішуючи суміш вінчиком, щоб не було грудочок.

Доводимо соус до кипіння – варимо на повільному вогні приблизно 8-10 хвилин. За цей час він має загуснути. Солимо, додаємо мускатний горіх та білий перець, перемішуємо, знімаємо соус із вогню. Його також можна процідити через дрібне сито.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Виливаємо соус бешамель у форму з тефтелями і відправляємо їх запікати приблизно на 20-30 хвилин.

Подаємо тефтелі у вершковому соусі бешамель до столу з будь-яким гарніром чи салатом.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу

Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Які предмети та поверхні в будинку категорично не можна чистити оцтом, чому він небезпечний для них, а також чим його замінити