На вихідних кожна господиня намагається балувати свою родину смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили ситні гречаники з фаршем, цього разу поекспериментуйте та приготуйте тефтелі у вершковому соусі бешамель. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти для тефтель: яловичий фарш (400 г), рис (200 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), олія для смаження (30 г), яйця (2 шт.), сіль, перець.
Інгредієнти для соусу бешамель: молоко (300 г), мука (40 г), вершкове масло (50 г), мускатний горіх (щіпка), суміш перців (щіпка), сіль (0,5 ч. л.).
Приготування:
Рис промиваємо декілька разів, потім відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Зливаємо з рису, якщо є, рідину, що залишилася.
Для приготування тефтель знадобиться яловичина, яку потрібно попередньо промити, нарізати на шматочки та пропустити через м'ясорубку. Або ж можна купити готовий фарш у магазині.
Цибулю та моркву очищаємо, промиваємо у проточній воді. Цибулю подрібнюємо ножем, а моркву тремо на терці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, смажимо на ній цибулю та моркву.
У велику миску висипаємо відварений рис, фарш, овочеву засмажку, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо все разом та формуємо невеликі тефтелі круглої форми.
Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо в неї тефтелі.
Молоко та вершкове масло для соусу бешамель краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
Беремо невелику каструлю з товстим дном і розтоплюємо на середньому вогні вершкове масло. Додаємо борошно до розтопленого масла та перемішуємо близько 2-3 хвилин лопаткою або ложкою. Потім вливаємо молоко - робити це потрібно акуратно, постійно помішуючи суміш вінчиком, щоб не було грудочок.
Доводимо соус до кипіння – варимо на повільному вогні приблизно 8-10 хвилин. За цей час він має загуснути. Солимо, додаємо мускатний горіх та білий перець, перемішуємо, знімаємо соус із вогню. Його також можна процідити через дрібне сито.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Виливаємо соус бешамель у форму з тефтелями і відправляємо їх запікати приблизно на 20-30 хвилин.
Подаємо тефтелі у вершковому соусі бешамель до столу з будь-яким гарніром чи салатом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати тефтелі з рисом та підливою на сковороді.
- Читайте також на theLime, як готувати рибні котлети.