Раніше ми розповідали, як зробити хрумкі українські вергуни, на приготування яких знадобиться зовсім трохи зусиль, цього разу поділимося ще одним простим рецептом. Спробуйте спекти затяжне печиво Марія без додавання яєць. Якщо замінити і молоко, то отримаєте повністю пісну страву.
Інгредієнти: молоко - 100 г (або вода, якщо потрібно приготувати пісне печиво), цукор - 60 г, рослинна олія - 30 г, лимонний сік - 1 ст л, кукурудзяний крохмаль - 30 г, борошно - 210 г, сода - ¼ ч л.
Приготування: в окремій ємності з’єднуємо молоко (або ж воду), рослинне масло, соду, лимонний сік і крохмаль. Починаємо замішувати тісто. Тісто можна замішувати звичайним віничком для збивання. В кінці додаємо борошно, ще раз все добре перемішуємо. За консистенцією тісто має вийти еластичним.
Поверхню застилаємо пергаментним папером і починаємо розкатувати на ньому готове тісто. Після чого за допомогою склянки чи чашки вирізаємо кола з тіста. Форму і розмір печива вибирайте самі (можна навіть взяти фігурні формочки і зробити різні фігури). Печиво викладаємо на деко на невеликій відстані одне від одного. Перед випіканням виделкою проколюємо його Ставимо у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 8-10 хвилин. Домашнє затяжне печиво Марія готове, можна подавати на стіл!
- Приготуйте вершковий десерт Пташине молоко. Побалуйте рідних домашніми солодощами.
- А також спечіть ніжний шоколадний бісквіт із бананом. Це точно варто спробувати!