Лайм

Як приготувати домашнє затяжне печиво Марія: простий рецепт без яєць

Час випікання лише 8-10 хвилин

Раніше ми розповідали, як зробити хрумкі українські вергуни, на приготування яких знадобиться зовсім трохи зусиль, цього разу поділимося ще одним простим рецептом. Спробуйте спекти затяжне печиво Марія без додавання яєць. Якщо замінити і молоко, то отримаєте повністю пісну страву.

Інгредієнти: молоко - 100 г (або вода, якщо потрібно приготувати пісне печиво), цукор - 60 г, рослинна олія - 30 г, лимонний сік - 1 ст л, кукурудзяний крохмаль - 30 г, борошно - 210 г, сода - ¼ ч л.

Фото: pinterest

Приготування: в окремій ємності з’єднуємо молоко (або ж воду), рослинне масло, соду, лимонний сік і крохмаль. Починаємо замішувати тісто. Тісто можна замішувати звичайним віничком для збивання. В кінці додаємо борошно, ще раз все добре перемішуємо. За консистенцією тісто має вийти еластичним.

Фото: pinterest

Поверхню застилаємо пергаментним папером і починаємо розкатувати на ньому готове тісто. Після чого за допомогою склянки чи чашки вирізаємо кола з тіста. Форму і розмір печива вибирайте самі (можна навіть взяти фігурні формочки і зробити різні фігури). Печиво викладаємо на деко на невеликій відстані одне від одного. Перед випіканням виделкою проколюємо його Ставимо у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 8-10 хвилин. Домашнє затяжне печиво Марія готове, можна подавати на стіл!

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами