Лайм

Як приготувати домашнє затяжне печиво Марія: простий рецепт без яєць

Час випікання лише 8-10 хвилин

Раніше ми розповідали, як зробити хрумкі українські вергуни, на приготування яких знадобиться зовсім трохи зусиль, цього разу поділимося ще одним простим рецептом. Спробуйте спекти затяжне печиво Марія без додавання яєць. Якщо замінити і молоко, то отримаєте повністю пісну страву.

Інгредієнти: молоко - 100 г (або вода, якщо потрібно приготувати пісне печиво), цукор - 60 г, рослинна олія - 30 г, лимонний сік - 1 ст л, кукурудзяний крохмаль - 30 г, борошно - 210 г, сода - ¼ ч л.

Фото: pinterest

Приготування: в окремій ємності з’єднуємо молоко (або ж воду), рослинне масло, соду, лимонний сік і крохмаль. Починаємо замішувати тісто. Тісто можна замішувати звичайним віничком для збивання. В кінці додаємо борошно, ще раз все добре перемішуємо. За консистенцією тісто має вийти еластичним.

Фото: pinterest

Поверхню застилаємо пергаментним папером і починаємо розкатувати на ньому готове тісто. Після чого за допомогою склянки чи чашки вирізаємо кола з тіста. Форму і розмір печива вибирайте самі (можна навіть взяти фігурні формочки і зробити різні фігури). Печиво викладаємо на деко на невеликій відстані одне від одного. Перед випіканням виделкою проколюємо його Ставимо у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 8-10 хвилин. Домашнє затяжне печиво Марія готове, можна подавати на стіл!

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні