Лайм

Як приготувати домашнє затяжне печиво Марія: простий рецепт без яєць

Час випікання лише 8-10 хвилин

Раніше ми розповідали, як зробити хрумкі українські вергуни, на приготування яких знадобиться зовсім трохи зусиль, цього разу поділимося ще одним простим рецептом. Спробуйте спекти затяжне печиво Марія без додавання яєць. Якщо замінити і молоко, то отримаєте повністю пісну страву.

Інгредієнти: молоко - 100 г (або вода, якщо потрібно приготувати пісне печиво), цукор - 60 г, рослинна олія - 30 г, лимонний сік - 1 ст л, кукурудзяний крохмаль - 30 г, борошно - 210 г, сода - ¼ ч л.

Фото: pinterest

Приготування: в окремій ємності з’єднуємо молоко (або ж воду), рослинне масло, соду, лимонний сік і крохмаль. Починаємо замішувати тісто. Тісто можна замішувати звичайним віничком для збивання. В кінці додаємо борошно, ще раз все добре перемішуємо. За консистенцією тісто має вийти еластичним.

Фото: pinterest

Поверхню застилаємо пергаментним папером і починаємо розкатувати на ньому готове тісто. Після чого за допомогою склянки чи чашки вирізаємо кола з тіста. Форму і розмір печива вибирайте самі (можна навіть взяти фігурні формочки і зробити різні фігури). Печиво викладаємо на деко на невеликій відстані одне від одного. Перед випіканням виделкою проколюємо його Ставимо у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 8-10 хвилин. Домашнє затяжне печиво Марія готове, можна подавати на стіл!

Новини партнерів

Читайте також

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати

Щурі будуть обходити десятою дорогою: 5 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти розповіли, як вивести щурів з дому і назвали перевірені способи боротьби з небезпечними гризунами

Справжня "шокова терапія": досвідчені городники розкрили секрет пророщування перців

Досвідчені городники розповіли про метод шокової терапії, який дозволить швидко проростити насіння перців