Кожна господиня має свої фірмові страви, які вона полюбляє готувати на свята. І якщо ви вже робили моркву по-корейськи в домашніх умовах, урізноманітніть меню на Великдень печерицями в гірчично-медовому соусі. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: печериці (500 г), вода (1-1,5 л), лавровий лист (1 шт.), перець горошком (10 шт.), сіль (1 ч. л.).
Інгредієнти для маринаду: рослинна олія (1 ст. л.), оцет (2 ст. л.), мед (1 ч. л.), сіль (0,5-1 ч. л.), часник (2 зубчики), гірчиця в зернах (3 ч. л.), пастоподібна гірчиця (5 ч. л.).
Приготування:
Печериці промиваємо під проточною водою, за бажанням очищаємо і обрізаємо потемнілі місця.
Ставимо на плиту воду, кидаємо в неї лавровий лист, перець горошком та сіль. Коли вода закипить, відправляємо в неї печериці та проварюємо 7 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Потім відкидаємо їх на друшляк.
Часник очищуємо та пропускаємо через прес.
Для маринаду змішуємо пастоподібну та гірчицю в зернах, часник, трохи меду, оцту, солі та рослинної олії. Викладаємо проварені гриби в маринад, ретельно перемішуємо. Перекладаємо все разом у посуд та закриваємо кришкою. Відправляємо гриби маринуватися на добу в холодильник.
Потім подаємо апетитну закуску до м'ясних або рибних страв, а також до будь-яких гарнірів.
- Раніше ми розповіли, як смачно заквасити капусту з морквою.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні мариновані баклажани з часником.