Лайм

Як смачно замаринувати печериці у гірчично-медовому соусі: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю смачною закускою

Кожна господиня має свої фірмові страви, які вона полюбляє готувати на свята. І якщо ви вже робили моркву по-корейськи в домашніх умовах, урізноманітніть меню на Великдень печерицями в гірчично-медовому соусі. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: печериці (500 г), вода (1-1,5 л), лавровий лист (1 шт.), перець горошком (10 шт.), сіль (1 ч. л.).

Інгредієнти для маринаду: рослинна олія (1 ст. л.), оцет (2 ст. л.), мед (1 ч. л.), сіль (0,5-1 ч. л.), часник (2 зубчики), гірчиця в зернах (3 ч. л.), пастоподібна гірчиця (5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Печериці промиваємо під проточною водою, за бажанням очищаємо і обрізаємо потемнілі місця.

Ставимо на плиту воду, кидаємо в неї лавровий лист, перець горошком та сіль. Коли вода закипить, відправляємо в неї печериці та проварюємо 7 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Потім відкидаємо їх на друшляк.

Часник очищуємо та пропускаємо через прес.

Для маринаду змішуємо пастоподібну та гірчицю в зернах, часник, трохи меду, оцту, солі та рослинної олії. Викладаємо проварені гриби в маринад, ретельно перемішуємо. Перекладаємо все разом у посуд та закриваємо кришкою. Відправляємо гриби маринуватися на добу в холодильник.

Потім подаємо апетитну закуску до м'ясних або рибних страв, а також до будь-яких гарнірів.

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні