Лайм

Як приготувати моркву по-корейськи в домашніх умовах: простий рецепт із приправою

Зробити її зовсім нескладно

Кожна господиня має свої фірмові рецепти закусок, якими вона балує свою сім'ю. І якщо ви вже робили мариновані печериці, цього разу здивуйте рідних смачною морквою по-корейськи. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: морква (600 г), рослинна олія (80 мл), часник (2-3 зубчики), оцет 9% (2 ст. л.), сухі спеції для корейської моркви (2 ч. л.), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), коріандр (0,25 ч. л.), пластівці гострого перцю або паприка (0,5 ч. л.), перець чорний мелений (0,5 ч. л.).

Також знадобиться спеціальна терка для корейської моркви.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Моркву промиваємо та очищаємо від шкірки. Потім тремо моркву на спеціальній терці, щоб отримати акуратну та тонку соломку.

Викладаємо її в миску, посипаємо сіллю і трохи помнемо, щоб морква пустила сік.

Часник очищаємо та пропускаємо через прес. Потім додаємо його в натерту моркву.

У невеликому сотейнику розігріваємо олію до появи на поверхні перших бульбашок. Потім додаємо в нього приправу для корейської моркви, мелений коріандр, пластівці гострого перцю або паприку. Прогріваємо все разом 2-3 секунди та прибираємо з плити.

Вливаємо гарячу олію із спеціями в натерту моркву. Перемішуємо, потім додаємо мелений перець і трохи цукру. Знову перемішуємо так, щоб спеції рівномірно розподілилися. Накриваємо миску із закускою харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2-3 години. Періодично її необхідно діставати та перемішувати.

Подаємо смачну закуску з моркви до будь-якого гарніру чи м'ясної страви.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни