Лайм

Святкове меню на Великдень-2024: приготуйте ніжну буженину з телятини у духовці

Порадуйте близьких смачною м'ясною стравою

У 2024-му році православні християни відзначають свято Світлого Христового Воскресіння 5 травня. І якщо ви в пошуках страв для святкового столу, візьміть собі на замітку наступний смачний рецепт. Далі theLime розповість, як приготувати на Великдень ніжну буженину з телятини. Покрокова кулінарна інструкція - нижче на сторінці.

Читайте також: Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень.

Фото: pinterest.com

Інгредієнт для буженини: телятина (1,4 кг).

Інгредієнти для маринаду: яблучний оцет (40 мл), вода (700 г), сіль (2 ст. л.), часник (5 зубчиків), лавровий лист (4 шт.), чорний перець горошком (1 ч. л.), сухий розмарин (1 ч. л.), сік та цедра лимона.

Інгредієнти для соусу: томатна паста (5 ст. л.), оливкова олія (2 ст. л.), часник (5 зубчиків), червоний перець (0,5 ч. л.), чорний перець (0,5 ч. л.), копчена паприка (1 ч. л.).

Приготування:

М'якоть телятини ретельно промиваємо у проточній воді.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Лимон промиваємо у проточній воді, витираємо насухо, знімаємо з нього цедру та вичавлюємо сік.

Для маринаду змішуємо часник із сіллю, перцем, розмарином, цедрою та соком лимона. Додаємо в суміш яблучний оцет, лавровий лист та воду. Виливаємо маринад у великий посуд та відправляємо туди промиту телятину. Накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику маринуватися приблизно на 5 годин.

Читайте на тему: Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх.

Через зазначений проміжок часу готуємо соус: змішуємо томатну пасту з оливковою олією, часником, червоним та чорним перцем, а також із копченою паприкою.

Замариноване м'ясо викладаємо на паперові рушники, злегка витираємо ними, щоб увібралася зайва волога. Змащуємо м'ясо з усіх боків підготовленим соусом та викладаємо в рукав для запікання. Закриваємо його та робимо за допомогою зубочистки невеликі проколи.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї деко з рукавом та випікаємо буженину з телятини 1 годину і 40 хвилин. Потім розрізаємо рукав та випікаємо ще 20 хвилин. Виймаємо та залишаємо охолоджуватись.

Подаємо смачну буженину з телятини на пасхальний стіл і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї