Лайм

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Поекспериментуйте з незвичним рецептом

В цьому році православні та греко-католики будуть відзначати Великдень у неділю, 5 травня. Незважаючи на те, що до свята залишається ще багато часу, деякі господині вже зайнялися приготуваннями: хтось експериментує з традиційною випічкою та глазур'ю, а хтось уперше готуватиме італійський панетоне. І якщо ви ще не визначилися з рецептом, радимо приготувати паску без дріжджів, а на заквасці. Як її зробити, розповіла авторка кулінарного каналу Vertuta cooking.

Читайте також: Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт.

Фото: instagram.com/luishynolena

Інгредієнти для закваски: стартер (60 г), тепла вода (180 г), борошно (180).

Інгредієнти для тіста: закваска (420 г), тепле молоко (350 мл), вершкове масло (100 г), яйце (1 шт.), жовтки (2 шт.), цукор (200 г), ванільний цукор (30 г), сіль (1 ч. л.), борошно (600-650 г).

Приготування:

Увечері необхідно активувати закваску: для цього беремо 60 г стартера (стартер – це невелика кількість закваски, яку ми беремо від стиглої закваски) та додаємо до нього теплу воду (180 г). Перемішуємо і додаємо пшеничне борошно.

Отриману масу накриваємо чистим рушником або харчовою плівкою та залишаємо у теплому місці до ранку (на 10-12 годин).

Вранці в глибоку миску наливаємо тепле молоко, розтоплене вершкове масло, цукор, ваніль або ванільний цукор, все перемішуємо. Потім до суміші додаємо жовтки і яйце.

Читайте також: Що робити, якщо тісто на паски не піднімається: прості способи врятувати випічку.

Додаємо в яєчно-молочну суміш готову закваску. Перемішуємо до однорідності, додаємо сіль, знову перемішуємо.

Накриваємо рушником і відправляємо на 1 годину в тепле місце.

Через зазначений проміжок часу додаємо до рідких інгредієнтів просіяне через сито борошно і ретельно вимішуємо руками.

Знову накриваємо рушником і відправляємо на 1 годину в тепле місце.

Вимішуємо тісто ще один раз, накриваємо, знову відправляємо на 1 годину в тепле місце.

Додаємо в тісто трохи борошна та промиті родзинки або цукати. Залишаємо на 20 хвилин.

Потім поділяємо тісто і викладаємо кожну частину в паперову форму - так, щоб тісто займало одну третину форми.

Накриваємо тісто у формах рушником та відправляємо у тепле місце на півгодини.

Перед тим, як відправляти паски на заквасці в духовку, змащуємо верхівки яєчним жовтком.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо паски приблизно 40-50 хвилин.

Потім дістаємо та прикрашаємо глазур'ю.

Цікаві новини для вас:

  1. Мерехтливі крашанки – цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня.
  2. Блогерка показала, як приготувати заварну сирну паску з курагою і шафраном: яскравий рецепт.
  3. Шоколадні гнізда – оригінальна прикраса для пасок: як зробити солодкий великодній декор.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Яблучний хлібчик, який складається лише з начинки - рецепт ароматної випічки

Випічка з яблук має сотні варіантів, але це завжди смачно і просто - пропонуємо приготувати яблучний хлібець, в якому одна начинка

Знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці - у вас є 11 секунд

Головоломки корисні для тренування мозку - знайдіть на картинках 5 відмінностей

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно