Лайм

М'ясна страва на Великдень-2024: як приготувати соковиту яловичину "Біф Веллінгтон"

Здивуйте своїх друзів та близьких

До світлого свята Великодня залишається ще кілька тижнів, проте господині вже замислюються про святкове меню. І якщо ви вже визначилися з рецептом паски, яку будете випікати, візьміть собі на замітку м'ясну страву "Біф Веллінгтон" з яловичини. theLime вирішив поділитися простим рецептом.

Читайте також: Традиційна страва на Великдень: рецепт м'ясного рулету з чорносливом і часником.

Яловичина Веллінгтон (beef Wellington – Біф Веллінгтон) – святкова страва з яловичої вирізки: м'ясо, запечене у листковому тісті. Вирізка зазвичай запікається цілим великим шматком. Іноді страва готується порційними шматками у вигляді пиріжків із філе-міньйону. Для смаку та соковитості страву приправляють спеціями, м'ясним, грибним або овочевим паштетом.

Фото: instagram.com/katya_baliyk

Інгредієнти: яловичина (400 г), гриби (500 г), листкове тісто (500 г), бекон (8 скибочок), яйця (2 шт.), рослинна олія, сіль, перець, спеції.

Приготування:

Обсмажуємо яловичину на розпеченій сковороді з усіх боків по 1 хвилині. Чекаємо, поки вона охолоне.

Дрібно нарізаємо гриби та обсмажуємо, додаємо в них спеції, сіль, перець. Обсмажуємо, доки не випарується вся рідина.

На робочу поверхню розкладаємо харчову плівку, на неї викладаємо скибочки бекону, на бекон рівномірно – гриби та яловичину. Все загортаємо у рулет.

В окремій піалі збиваємо яйця з сіллю та перцем.

Читайте також: Традиційна страва на Великдень: як приготувати соковиту буженину в рукаві.

Розгортаємо листкове тісто, змащуємо його яйцем і зверху викладаємо яловичину в беконі, загортаємо в рулет і обрізаємо зайве тісто.

Робимо зверху легкі надрізи та змащуємо збитим яйцем.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Викладаємо Біф Веллінгтон на деко, вистелене пергаментом.

Випікаємо яловичину 15-20 хвилин за температури 200°С. Потім дістаємо і чекаємо, поки м'ясна страва охолоне.

Подаємо до великоднього столу та насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

Готову з любов'ю (@_cook_time_love_)

Цікаві новини для вас:

  1. Що таке борошно Манітоба, яке все частіше використовують для випікання пасок.
  2. Паска на жовтках – класичний рецепт на Великдень, який завжди вдається у господинь.
  3. Цей рецепт на Великдень став хітом: як приготувати вологу та солодку грузинську паску.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні