До світлого свята Великодня залишається ще кілька тижнів, проте господині вже замислюються про святкове меню. І якщо ви вже визначилися з рецептом паски, яку будете випікати, візьміть собі на замітку м'ясну страву "Біф Веллінгтон" з яловичини. theLime вирішив поділитися простим рецептом.
Читайте також: Традиційна страва на Великдень: рецепт м'ясного рулету з чорносливом і часником.
Яловичина Веллінгтон (beef Wellington – Біф Веллінгтон) – святкова страва з яловичої вирізки: м'ясо, запечене у листковому тісті. Вирізка зазвичай запікається цілим великим шматком. Іноді страва готується порційними шматками у вигляді пиріжків із філе-міньйону. Для смаку та соковитості страву приправляють спеціями, м'ясним, грибним або овочевим паштетом.
Інгредієнти: яловичина (400 г), гриби (500 г), листкове тісто (500 г), бекон (8 скибочок), яйця (2 шт.), рослинна олія, сіль, перець, спеції.
Приготування:
Обсмажуємо яловичину на розпеченій сковороді з усіх боків по 1 хвилині. Чекаємо, поки вона охолоне.
Дрібно нарізаємо гриби та обсмажуємо, додаємо в них спеції, сіль, перець. Обсмажуємо, доки не випарується вся рідина.
На робочу поверхню розкладаємо харчову плівку, на неї викладаємо скибочки бекону, на бекон рівномірно – гриби та яловичину. Все загортаємо у рулет.
В окремій піалі збиваємо яйця з сіллю та перцем.
Читайте також: Традиційна страва на Великдень: як приготувати соковиту буженину в рукаві.
Розгортаємо листкове тісто, змащуємо його яйцем і зверху викладаємо яловичину в беконі, загортаємо в рулет і обрізаємо зайве тісто.
Робимо зверху легкі надрізи та змащуємо збитим яйцем.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Викладаємо Біф Веллінгтон на деко, вистелене пергаментом.
Випікаємо яловичину 15-20 хвилин за температури 200°С. Потім дістаємо і чекаємо, поки м'ясна страва охолоне.
Подаємо до великоднього столу та насолоджуємося смаком.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашню ковбасу у фользі замість кишки.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачну паску-бріош.
Цікаві новини для вас:
- Що таке борошно Манітоба, яке все частіше використовують для випікання пасок.
- Паска на жовтках – класичний рецепт на Великдень, який завжди вдається у господинь.
- Цей рецепт на Великдень став хітом: як приготувати вологу та солодку грузинську паску.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.