Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід або вечерю, зверніть увагу на такий простий та ситний продукт, як куряче філе. І якщо ви вже балували своїх близьких ніжними рулетиками з сиром, цього разу зробіть курячі котлети з булгуром. theLime підібрав для вас простий рецепт ситної страви.
Інгредієнти: варений булгур (150 г), куряче філе (200 г), цибуля (1 шт.), яйце (1 шт.), томатна паста (3 ст. л.).
Відварений булгур
Приготування:
Заливаємо булгур водою, додаємо сіль та перемішуємо. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. Потім накриваємо каструлю кришкою і варимо крупу близько 15-20 хвилин, доки вона не вбере всю воду. Знімаємо з плити і чекаємо, доки булгур охолоне.
Куряче філе промиваємо під проточною водою, очищаємо від плівок і хрящів, потім нарізаємо кубиком. Цибулю очищаємо і також нарізаємо середнім кубиком.
Викладаємо в чашу для блендера цибулю, куряче філе, розбиваємо сюди яйце, а також додаємо спеції за смаком. Перебиваємо все у блендері до однорідності.
Потім до фаршу додаємо охололий булгур, перемішуємо і формуємо невеликі котлети руками.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо курячі котлети з булгуром спочатку з одного боку, потім перевертаємо на інший. Додаємо в сковороду томатну пасту та півсклянки води. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні ще приблизно 10-15 хвилин.
Подаємо апетитні курячі котлети з булгуром із будь-яким гарніром або салатом.
Готова страва
- Раніше ми розповіли, як зробити соковиті рибні котлети з сиром.
- Читайте також на theLime, як приготувати куряче філе в томатному соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.