Лайм

Як приготувати смачні та ситні курячі котлети з булгуром: простий рецепт

Здивуйте рідних незвичною стравою

Якщо ви не знаєте, що приготувати на обід або вечерю, зверніть увагу на такий простий та ситний продукт, як куряче філе. І якщо ви вже балували своїх близьких ніжними рулетиками з сиром, цього разу зробіть курячі котлети з булгуром. theLime підібрав для вас простий рецепт ситної страви.

Інгредієнти: варений булгур (150 г), куряче філе (200 г), цибуля (1 шт.), яйце (1 шт.), томатна паста (3 ст. л.).

Відварений булгур Фото: pinterest.com

Приготування:

Заливаємо булгур водою, додаємо сіль та перемішуємо. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. Потім накриваємо каструлю кришкою і варимо крупу близько 15-20 хвилин, доки вона не вбере всю воду. Знімаємо з плити і чекаємо, доки булгур охолоне.

Куряче філе промиваємо під проточною водою, очищаємо від плівок і хрящів, потім нарізаємо кубиком. Цибулю очищаємо і також нарізаємо середнім кубиком.

Викладаємо в чашу для блендера цибулю, куряче філе, розбиваємо сюди яйце, а також додаємо спеції за смаком. Перебиваємо все у блендері до однорідності.

Потім до фаршу додаємо охололий булгур, перемішуємо і формуємо невеликі котлети руками.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо курячі котлети з булгуром спочатку з одного боку, потім перевертаємо на інший. Додаємо в сковороду томатну пасту та півсклянки води. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні ще приблизно 10-15 хвилин.

Подаємо апетитні курячі котлети з булгуром із будь-яким гарніром або салатом.

Готова страва Фото: instagram.com/powerbody_team

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні