Багато хто з нас любить італійський багатошаровий десерт тирамісу, до складу якого входять сир маскарпоне, кава, курячі яйця, цукор та печиво Савоярді. І навіть якщо у вас немає під рукою маскарпоне, його можна приготувати із кремом на основі збитих вершків. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: печиво Савоярді (200 г), вершки 20-30% (250 г), яйця (2-3 шт.), цукор (0,5 склянки), розчинна кава (1 ч. л.), вода (1 склянка), какао-порошок (1 ст. л.), сіль (за смаком).
Приготування:
Вершки з найбільшим відсотком жирності заздалегідь охолоджуємо у холодильнику. Заварюємо каву і чекаємо, поки вона охолоне.
У чистий посуд розбиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Це потрібно робити якомога акуратніше, тому що якщо в білок потрапить хоча б крапелька жовтка, він може не збитися.
Збиваємо білки міксером на великій швидкості, додаючи до них щіпку солі, до стійких піків. Потім збиваємо в іншому посуді вершки - до тих пір, поки вони не загуснуть. У третьому - жовтки з цукром до тих пір, поки вони не побіліють.
Додаємо до вершків збиті жовтки, добре перемішуємо – при цьому крем стане рідким. Потім додаємо в крем білки та дуже акуратно перемішуємо рухами знизу вгору. У крем також можна додати ароматизатор.
Потім формуємо десерт - найзручніше це робити в порційних стаканчиках. Печиво Савоярді занурюємо в охолоджену каву та викладаємо декілька штук на дно, потім покриваємо зверху кремом. Знову викладаємо шар печива та знову шар крему.
Ставимо креманки з десертом тірамісу в холодильник приблизно на 2-3 години. Перед подачею посипаємо какао-порошком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати улюблені тістечка Картопля із печива.
- Читайте також наtheLime, як зробити желейний торт скло з крекерами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.