Лайм

Як приготувати десерт тирамісу без маскарпоне: рецепт із кремом на збитих вершках

Такі ласощі сподобаються і дітям, і дорослим

Багато хто з нас любить італійський багатошаровий десерт тирамісу, до складу якого входять сир маскарпоне, кава, курячі яйця, цукор та печиво Савоярді. І навіть якщо у вас немає під рукою маскарпоне, його можна приготувати із кремом на основі збитих вершків. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: печиво Савоярді (200 г), вершки 20-30% (250 г), яйця (2-3 шт.), цукор (0,5 склянки), розчинна кава (1 ч. л.), вода (1 склянка), какао-порошок (1 ст. л.), сіль (за смаком).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Вершки з найбільшим відсотком жирності заздалегідь охолоджуємо у холодильнику. Заварюємо каву і чекаємо, поки вона охолоне.

У чистий посуд розбиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Це потрібно робити якомога акуратніше, тому що якщо в білок потрапить хоча б крапелька жовтка, він може не збитися.

Збиваємо білки міксером на великій швидкості, додаючи до них щіпку солі, до стійких піків. Потім збиваємо в іншому посуді вершки - до тих пір, поки вони не загуснуть. У третьому - жовтки з цукром до тих пір, поки вони не побіліють.

Додаємо до вершків збиті жовтки, добре перемішуємо – при цьому крем стане рідким. Потім додаємо в крем білки та дуже акуратно перемішуємо рухами знизу вгору. У крем також можна додати ароматизатор.

Потім формуємо десерт - найзручніше це робити в порційних стаканчиках. Печиво Савоярді занурюємо в охолоджену каву та викладаємо декілька штук на дно, потім покриваємо зверху кремом. Знову викладаємо шар печива та знову шар крему.

Ставимо креманки з десертом тірамісу в холодильник приблизно на 2-3 години. Перед подачею посипаємо какао-порошком.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки в ґрунт

Як необхідно поливати томати після висадки у відкритий ґрунт, а також якою має бути температура води, щоб не нашкодити рослинам

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу