Лайм

Як приготувати смачне та тонке тісто для піци: простий рецепт на молоці

Зробити його зовсім нескладно

Піца – улюблена страва майже у кожній українській родині. Господині готують її з різними начинками, експериментують і тістом та спрощують способи приготування. Якщо ви вже пробували варіант тіста для піци на майонезі і сметані, візьміть на замітку рецепт тіста для піци на молоці.

Інгредієнти: пшеничне борошно (300 г), молоко (1 склянка), оливкова олія (2 ст. л.), сухі дріжджі (1 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.).

Читайте також: Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.

Фото: pixabay.com

Приготування:

У глибоку миску висипаємо просіяне через сито пшеничне борошно, додаємо до нього сіль і цукор, перемішуємо.

Молоко підігріваємо в невеликій каструлі до 36°С - воно не повинно бути занадто гарячим. Додаємо в нього сухі дріжджі та ретельно перемішуємо.

Потім виливаємо молочно-дріжджову суміш у миску із сухими інгредієнтами та ретельно перемішуємо ложкою або лопаткою, замішуючи тісто. Згодом вливаємо оливкову олію та починаємо вимішувати тісто руками, поки воно не стане еластичним, гладким і не перестане липнути до рук.

Читайте також: Шоколадні кекси з простих продуктів: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт.

Потім накриваємо миску з тістом харчовою плівкою або чистим рушником і залишаємо у теплому місці без протягів приблизно на 40 хвилин. За цей час тісто має збільшитися вдвічі.

Через зазначений проміжок часу обминаємо тісто ще раз, розгортаємо і викладаємо його на змащене маслом деко для випічки. Формуємо бортики, викладаємо начинку і випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180-200°С.

Фото: pixabay.com

Дізнайтеся також, як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього