Лайм

Як приготувати вершковий суп із фрикадельками та грибами: простий рецепт

Зробити його простіше простого

Під час війни слід намагатися стежити за звичним раціоном своєї сім'ї. Адже через нервове перенапруження та незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. І якщо ви вже робили курячий суп із галушками, урізноманітніть своє меню на вихідних вершковим супом з фрикадельками та грибами. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: курячий фарш (200-300 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), картопля (5 шт.), печериці (200 г), вершкове масло (1 ст. л.), вершки 30%, спеції (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю, моркву та цибулю очищаємо, промиваємо у проточній воді та нарізаємо. Частина моркви (для засмаження) тремо на терці. Цибулю ділимо на дві частини – половину подрібнюємо ножем. Гриби споліскуємо у воді та нарізаємо тонкими пластинками.

Куряче філе промиваємо у проточній воді, обрізаємо хрящі та зайвий жир, пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Цибулю для фаршу (половина цибулини) очищаємо і тремо на терці або разом із м'ясом пропускаємо через м'ясорубку.

Змішуємо фарш, цибулю, додаємо сіль, перець, орегано або дрібно нарубану зелень. Перемішуємо та формуємо невеликі фрикадельки.

Ставимо каструлю з відфільтрованою водою на плиту, додаємо лавровий лист, солимо до смаку і доводимо до кипіння, після закипання кидаємо туди фрикадельки. Потім періодично збираємо шумівкою піну. Через 10 хвилин додаємо картоплю і трохи моркви, нарізаної кільцями або півкільцями.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю, смажимо її до напівготовності, потім моркву, натерту на дрібній терці, слідом - гриби. Смажимо доти, доки не випарується зайва рідина.

Потім додаємо засмажку в суп, поливаємо вершками і вимикаємо, як тільки все разом закипить.

Наливаємо в порційні тарілки та подаємо суп до столу з грінками.

Фото: instagram.com/prosti.retsepti

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю