Під час війни слід намагатися стежити за звичним раціоном своєї сім'ї. Адже через нервове перенапруження та незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. І якщо ви вже робили курячий суп із галушками, урізноманітніть своє меню на вихідних вершковим супом з фрикадельками та грибами. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: курячий фарш (200-300 г), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), картопля (5 шт.), печериці (200 г), вершкове масло (1 ст. л.), вершки 30%, спеції (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю, моркву та цибулю очищаємо, промиваємо у проточній воді та нарізаємо. Частина моркви (для засмаження) тремо на терці. Цибулю ділимо на дві частини – половину подрібнюємо ножем. Гриби споліскуємо у воді та нарізаємо тонкими пластинками.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Куряче філе промиваємо у проточній воді, обрізаємо хрящі та зайвий жир, пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Цибулю для фаршу (половина цибулини) очищаємо і тремо на терці або разом із м'ясом пропускаємо через м'ясорубку.

Змішуємо фарш, цибулю, додаємо сіль, перець, орегано або дрібно нарубану зелень. Перемішуємо та формуємо невеликі фрикадельки.

Ставимо каструлю з відфільтрованою водою на плиту, додаємо лавровий лист, солимо до смаку і доводимо до кипіння, після закипання кидаємо туди фрикадельки. Потім періодично збираємо шумівкою піну. Через 10 хвилин додаємо картоплю і трохи моркви, нарізаної кільцями або півкільцями.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю, смажимо її до напівготовності, потім моркву, натерту на дрібній терці, слідом - гриби. Смажимо доти, доки не випарується зайва рідина.

Потім додаємо засмажку в суп, поливаємо вершками і вимикаємо, як тільки все разом закипить.

Наливаємо в порційні тарілки та подаємо суп до столу з грінками.

Фото: instagram.com/prosti.retsepti

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.