Під час війни необхідно стежити за звичним раціоном своєї сім'ї. Адже через нервове перенапруження та незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус або бактеріальну інфекцію. Тому по можливості слід харчуватися рідкою та теплою їжею, наприклад, легким супом із фрикадельками або гарбузовим крем-супом. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: гарбуз (700 г), картопля (150 г), морква (220 г), цибуля (170 г), корінь імбиру (25 г), часник (15 г), апельсин (1 шт.), вода (1 л), сіль (10 г), рослинна олія (50 г), вершки 30% (200 г).
Приготування:
Духовку наперед розігріваємо до 220°С.
Гарбуз очищаємо, промиваємо у проточній воді та нарізаємо середніми шматочками. Викладаємо їх на деко, вистелене пергаментним папером. Солимо і збризкуємо рослинною олією, все ретельно перемішуємо. Відправляємо у гарячу духовку приблизно на 20-30 хвилин.
Картоплю цибулю та моркву очищаємо, промиваємо у проточній воді та нарізаємо досить крупно – це не має значення, тому що потім ми будемо перебивати готовий суп у блендері.
Викладаємо на сковороду з олією цибулю, обсмажуємо її, потім додаємо до неї картоплю і моркву. Тушкуємо на слабкому вогні до напівготовності, потім перекладаємо у велику каструлю, до неї ж додаємо запечений гарбуз.
Заливаємо овочі відфільтрованою водою, видавлюємо в каструлю сік 1 апельсина. Імбир чистимо і нарізаємо шматочками, потім додаємо в суп разом з апельсиновою цедрою і подрібненим часником. Варимо доти, доки овочі не стануть м'якими.
Коли овочі зваряться, виливаємо в каструлю до них вершки, чекаємо поки суп закипить і знімаємо його з вогню. За допомогою занурювального блендера подрібнюємо суп до стану пюре.
Розливаємо його у порційні тарілки. За бажанням можна прикрасити його гарбузовим насінням або подати разом із грінками.
- Раніше ми розповіли, як зварити курячий суп із галушками з манки.
- Читайте також на theLime, як приготувати грибний суп з плавленим сиром.