Лайм

Як приготувати гарбузовий крем-суп із вершками: простий рецепт

Така перша страва сподобається і дітям, і дорослим

Під час війни необхідно стежити за звичним раціоном своєї сім'ї. Адже через нервове перенапруження та незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус або бактеріальну інфекцію. Тому по можливості слід харчуватися рідкою та теплою їжею, наприклад, легким супом із фрикадельками або гарбузовим крем-супом. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: гарбуз (700 г), картопля (150 г), морква (220 г), цибуля (170 г), корінь імбиру (25 г), часник (15 г), апельсин (1 шт.), вода (1 л), сіль (10 г), рослинна олія (50 г), вершки 30% (200 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку наперед розігріваємо до 220°С.

Гарбуз очищаємо, промиваємо у проточній воді та нарізаємо середніми шматочками. Викладаємо їх на деко, вистелене пергаментним папером. Солимо і збризкуємо рослинною олією, все ретельно перемішуємо. Відправляємо у гарячу духовку приблизно на 20-30 хвилин.

Картоплю цибулю та моркву очищаємо, промиваємо у проточній воді та нарізаємо досить крупно – це не має значення, тому що потім ми будемо перебивати готовий суп у блендері.

Викладаємо на сковороду з олією цибулю, обсмажуємо її, потім додаємо до неї картоплю і моркву. Тушкуємо на слабкому вогні до напівготовності, потім перекладаємо у велику каструлю, до неї ж додаємо запечений гарбуз.

Заливаємо овочі відфільтрованою водою, видавлюємо в каструлю сік 1 апельсина. Імбир чистимо і нарізаємо шматочками, потім додаємо в суп разом з апельсиновою цедрою і подрібненим часником. Варимо доти, доки овочі не стануть м'якими.

Коли овочі зваряться, виливаємо в каструлю до них вершки, чекаємо поки суп закипить і знімаємо його з вогню. За допомогою занурювального блендера подрібнюємо суп до стану пюре.

Розливаємо його у порційні тарілки. За бажанням можна прикрасити його гарбузовим насінням або подати разом із грінками.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Віддані у дружбі і коханні: астрологи назвали найвірніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали вірні знаки Зодіаку, які не зрадять ні коханих, ні друзів - Скорпіон, Терези, Лев

Догляд за газоном влітку: чим підживити галявину, щоб була яскраво-зеленою

Які добрива необхідно використовувати для підживлення газону влітку, як їх вибрати та правильно вносити, щоб трава радувала своїм виглядом 

Тренди зачісок на 2024 рік: зірковий стиліст назвав головні тенденції цього літа

Зірковий стиліст розповів, які стрижки та зачіски будуть у моді влітку 2024 року - фото модних зачісок