Лайм

Як зварити курячий суп із галушками з манки: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню на обід

Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї смачні та корисні перші страви. І якщо ви вже робили капустняк із квашеної капусти, цього разу приготуйте курячий суп із галушками з манки. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти для супу: курка (500 г), вода (3 л), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), картопля (3 шт.), перець горошком (10 шт.), лавровий лист (2 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), петрушка, сіль.

Інгредієнти для галушок: яйце (1 шт.), манка (4 ст. л.), сіль (щіпка), чорний перець (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування курячого супу необхідно взяти будь-які частини курки, крім філе. Беремо, наприклад, стегна та крила, промиваємо їх під проточною водою. Щоб бульйон вийшов прозорим, потрібно залити частини курки холодною водою на декілька годин, потім злити її і знову промити все.

Викладаємо їх у каструлю та заливаємо відфільтрованою водою. Доводимо до кипіння, знімаємо з поверхні піну, що утворилася. Варимо бульйон на слабкому вогні приблизно годину. В самому кінці солимо і перчимо його.

Для приготування галушок розбиваємо яйце в глибоку миску, злегка збиваємо його виделкою. Потім додаємо манку, сіль та трохи перцю, перемішуємо. Повинно вийти не дуже густе тісто. Залишаємо його приблизно на півгодини, щоб манка набрякла.

Тим часом приготуємо овочі для супу. Картоплю, цибулю та моркву очищаємо та промиваємо у проточній воді. Картоплю та цибулю ріжемо середнім кубиком, морква тремо на терці.

Петрушку промиваємо, викладаємо на паперові рушники, потім дрібно рубаємо ножем.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією, потім висипаємо на неї цибулю та моркву, обсмажуємо їх на середньому вогні, постійно помішуючи.

З бульйону дістаємо частини курки і відправляємо туди нарізану картоплю. Варимо її близько 10 хвилин після закипання. Потім додаємо овочеву засмажку та чекаємо, поки суп почне сильно кипіти.

Однією чайною ложкою, змоченою у воді, набираємо тісто, а іншою акуратно зіштовхуємо його в каструлю з супом. Краще робити не дуже великі галушки, тому що в процесі варіння вони збільшаться в розмірах. Варимо приблизно 5-6 хвилин - галушки спочатку опустяться на дно, а потім спливуть.

Додаємо в суп нарізану зелень, доводимо до кипіння та знімаємо з плити.

Подаємо смачний курячий суп з галушками з манки та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього