Лайм

Як зварити смачний капусняк за бабусиним рецептом: простий рецепт із пшоном

Урізноманітніть своє меню смачною першою стравою

І у мирний час, і під час війни слід стежити за збалансованим раціоном своєї сім'ї. Якщо дозволяють умови, кілька разів на тиждень необхідно варити перші страви, наприклад, суп-пюре з білої квасолі або капусняк. theLime підготував для вас простий рецепт останнього з пшоном.

Інгредієнти: ребра (500 г), пшоно (100 г), картопля (4-5 шт.), цибуля (2 шт.), морква (2 шт.), капуста (300 г), рослинна олія (для смаження), томатна паста (2 ст. л.), борошно (1 ст. л.), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування смачного капусняку необхідно заздалегідь зварити бульйон. Для цього беремо свинячі ребра, промиваємо їх у проточній воді, викладаємо у велику каструлю. Додаємо крупно нарізані моркву, цибулю, корінь селери або петрушки, спеції, заливаємо водою і варимо приблизно 50 хвилин.

Готовий бульйон проціджуємо, виймаємо з нього зварені овочі та ребра.

Пшоно промиваємо у проточній воді кілька разів. Овочі для супу також споліскуємо у воді, картоплю очищаємо і залишаємо цілою. Цибулю та моркву теж чистим, нарізаємо цибулю, а моркву і капусту тремо на терці.

Викладаємо в бульйон пшоно і цілу картоплю, варимо на середньому вогні.

Сковороду розігріваємо з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо на ній цибулю до напівпрозорості, потім відправляємо туди ж моркву. Додаємо томатну пасту, 3-4 ст. л. бульйону, перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо протушкуватись на мінімальному вогні близько 5 хвилин. Всипаємо борошно, перемішуємо і знімаємо засмажку з вогню.

Виймаємо картоплю, яка варилася в бульйоні, і робимо з неї пюре. Відправляємо його назад у каструлю з капустою та чекаємо, поки все закипить. Потім додаємо засмажку, сіль і перець за смаком. Варимо до готовності капусти, потім вимикаємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися.

Подаємо на обід апетитний капусняк зі сметаною, попередньо розливши його в порційні тарілки.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього

Що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрусткими тостами

Як у домашніх умовах приготувати салат зі шпинатом, свіжим огірком та вареними яйцями, який можна подати на тостовому хлібі на сніданок