І у мирний час, і під час війни слід стежити за збалансованим раціоном своєї сім'ї. Якщо дозволяють умови, кілька разів на тиждень необхідно варити перші страви, наприклад, суп-пюре з білої квасолі або капусняк. theLime підготував для вас простий рецепт останнього з пшоном.
Інгредієнти: ребра (500 г), пшоно (100 г), картопля (4-5 шт.), цибуля (2 шт.), морква (2 шт.), капуста (300 г), рослинна олія (для смаження), томатна паста (2 ст. л.), борошно (1 ст. л.), сіль, перець.
Приготування:
Для приготування смачного капусняку необхідно заздалегідь зварити бульйон. Для цього беремо свинячі ребра, промиваємо їх у проточній воді, викладаємо у велику каструлю. Додаємо крупно нарізані моркву, цибулю, корінь селери або петрушки, спеції, заливаємо водою і варимо приблизно 50 хвилин.
Готовий бульйон проціджуємо, виймаємо з нього зварені овочі та ребра.
Пшоно промиваємо у проточній воді кілька разів. Овочі для супу також споліскуємо у воді, картоплю очищаємо і залишаємо цілою. Цибулю та моркву теж чистим, нарізаємо цибулю, а моркву і капусту тремо на терці.
Викладаємо в бульйон пшоно і цілу картоплю, варимо на середньому вогні.
Сковороду розігріваємо з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо на ній цибулю до напівпрозорості, потім відправляємо туди ж моркву. Додаємо томатну пасту, 3-4 ст. л. бульйону, перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо протушкуватись на мінімальному вогні близько 5 хвилин. Всипаємо борошно, перемішуємо і знімаємо засмажку з вогню.
Виймаємо картоплю, яка варилася в бульйоні, і робимо з неї пюре. Відправляємо його назад у каструлю з капустою та чекаємо, поки все закипить. Потім додаємо засмажку, сіль і перець за смаком. Варимо до готовності капусти, потім вимикаємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися.
Подаємо на обід апетитний капусняк зі сметаною, попередньо розливши його в порційні тарілки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ситну збірну солянку з картоплею.
- Читайте також на theLime, як зварити легкий сирний суп із фрикадельками.