Лайм

Як смачно приготувати голубці у духовці: простий рецепт

Здивуйте рідних смачною стравою

Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили ніжні курячі тефтелі в томатному соусі, цього разу урізноманітніть своє меню голубцями, приготовленими в духовці. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: фарш (600 г), рис (0,5 склянки), цибуля (200 г), кухонна сіль (2 ч. л.), сухі спеції (2 ч. л.), білокачанна капуста (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), томатна паста або кетчуп (200 г), вершки (10-20 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо у кількох водах, потім викладаємо у каструлю, заливаємо водою. Варимо після закипання до напівготовності - приблизно 5-7 хвилин. Потім відкидаємо його на друшляк і промиваємо холодною водою, щоб він швидше охолов.

Капусту миємо, знімаємо верхнє пошкоджене листя і вирізаємо качан. Викладаэмо капусту в каструлю і заливаємо її водою. Ставимо каструлю на плиту та доводимо до кипіння.

Цибулю та моркву очищаємо та промиваємо. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, а моркву тремо на терці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, обсмажуємо цибулю з морквою, наприкінці додаємо трохи томатної пасти або кетчупу.

М'ясо для фаршу промиваємо, нарізаємо середніми шматочками та пропускаємо через м'ясорубку.

У глибокій мисці змішуємо рис, фарш, засмажку, спеції. За бажанням можна додати дрібно нарізану зелень. Перемішуємо до однорідності.

З відвареного капустяного листя зрізаємо потовщені прожилки. На кожен підготовлений капустяний лист кладемо по столовій ложці фаршу.

Форму для випічки вистилаємо капустяним листям, що залишилося. Щільно укладаємо голубці у форму. Потім змішуємо томатну пасту або кетчуп із вершками та водою і поливаємо отриманим соусом голубці. Форму накриваємо харчовою плівкою.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо форму і випікаємо близько 40 хвилин, потім знімаємо фольгу, змащуємо голубці олією і випікаємо ще приблизно 15-20 хвилин.

Подаємо зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати ліниві голубці у томатно-сметанному соусі.
  • Читайте також на theLime, як зробити смачні рублені котлети з часником та сметаною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину