Лайм

Як приготувати ніжні курячі тефтелі в томатному соусі: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню

В Україні вже більше двох місяців триває війна, тому чимало господинь навчилися в умовах, що склалися, готувати з тих продуктів, які є. І якщо ви вже пробували робити рублені котлети з курячого філе, побалуйте своїх близьких курячими тефтелями в томатному соусі. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: курячий фарш (600 г), морква (2 шт.), рис (150 г), цибуля (2 шт.), яйце (1 шт.), сіль (за смаком), чорний перець (щіпка), рослинна олія (для смаження), томатний соус (1 склянка), куркума (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Курячий фарш можна купити готовий або зробити самостійно з курячого філе або стегон. М'ясо промиваємо, нарізаємо та пропускаємо через м'ясорубку. Цибулю також очищаємо, промиваємо, пропускаємо через м'ясорубку або тремо на терці.

Рис промиваємо декілька разів, потім відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Відкидаємо його на друшляк і зливаємо рідину, що залишилася.

У мисці з'єднуємо курячий фарш, подрібнену цибулю та рис. Перемішуємо, щоб маса стала однорідною, потім вбиваємо в неї яйце. Солимо і перчимо за смаком, ще раз перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо миску в холодильник.

Тепер займемося приготуванням томатного соусу. Для цього цибулю та моркву очищаємо, промиваємо у проточній воді. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, а моркву тремо на терці.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї підготовлені овочі та тушкуємо їх приблизно 5-8 хвилин. Додаємо томатний соус і куркуму, солимо, перчимо. Якщо немає соусу, можна використати томатну пасту або кетчуп – тоді розводимо їх трохи водою. Тушкуємо овочі в соусі приблизно 5 хвилин.

Ставимо на плиту ще одну сковороду, також розігріваємо її з олією. Вологими руками беремо невелику кількість фаршу з рисом і формуємо круглі тефтелі. Обсмажуємо їх спочатку з одного боку – до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на другу.

Обсмажені тефтелі акуратно перекладаємо в сковороду з томатним соусом і поливаємо зверху. Накриваємо їх кришкою і тушкуємо все разом на слабкому вогні приблизно 10 хвилин.

Подаємо апетитні курячі тефтелі в томатному соусі з будь-яким гарніром на обід чи вечерю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні