Чимало господинь після важкого трудового дня шукають варіанти, як урізноманітнити звичне меню простими стравами. І якщо ви вже готували ліниві голубці, цього разу зробіть рублені котлети з індички в духовці. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: філе індички (500 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), яйце (1 шт.), часник (1 зубчик), сметана (2 ст. л.), крохмаль (2 ст. л.), суміш мелених перців, сіль.
Приготування:
Філе індички промиваємо під проточною водою, нарізаємо досить дрібним кубиком. Для того, щоб зробити це швидко, необхідно трохи підморозити філе в морозилці - тоді його буде зручно рубати.
Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, промиваємо під проточною водою. Цибулю дрібно нарізаємо, а часник пропускаємо через прес.
Змішуємо в мисці нарізані скибочки м'яса з подрібненими овочами, додаємо сметану та крохмаль, а також сіль та суміш перців за смаком. Перемішуємо, вбиваємо одне яйце та ритмічними рухами вимішуємо фарш, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися. Потім ставимо миску з цією масою приблизно на півгодини у холодильник.
Тим часом деко для випічки змащуємо маслом або вистилаємо пергаментним папером. Розігріваємо духовку до 190-200°С.
Якщо є час, обсмажуємо котлети на сковороді з рослинною олією до утворення рум'яної скоринки (до напівготовності), а потім перекладаємо на деко і відправляємо в духовку приблизно на 15-20 хвилин.
Якщо немає часу, викладаємо сирі котлети на деко та випікаємо близько 35-40 хвилин. Через 20 хвилин після початку процесу випікання їх можна перевернути на інший бік, щоб вони не пригоріли.
Дістаємо апетитні рублені котлети з духовки, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу на обід або вечерю з гарніром та свіжими овочами.
- Раніше ми розповіли, як приготувати соковиті курячі відбивні із сиром.
- Читайте також на theLime, як зробити смачні рибні котлети з філе.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.