Лайм

Як приготувати торт Мурашник зі згущеним молоком: простий рецепт

Цей десерт у багатьох асоціюється із дитинством

Кожен із нас має десерт, який асоціюється з безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг, у інших – торт Снікерс з арахісом, а хтось обожнює Мурашник із згущеним молоком, бо його пекла бабуся. theLime ділиться з вами простим рецептом таких ласощів.

Інгредієнти для тіста: борошно (450 г), розпушувач (10 г), вершкове масло або маргарин (200 г), сметана (140 г), цукор (100 г), ванільний цукор (1 пакетик).

Інгредієнти для крему: вершкове масло 82% (400 г), варене згущене молоко (500 г), горіхи (150 г).

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Вершкове масло або маргарин розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім чекаємо, поки охолоне. В окремий посуд просіюємо борошно з розпушувачем.

У глибоку миску виливаємо розтоплене та охолоджене масло, додаємо в нього сметану, цукор і ванільний цукор, дрібку солі, добре вимішуємо вінчиком до однорідності. До цієї суміші всипаємо половину просіяного борошна, перемішуємо вінчиком, потім додаємо борошно, що залишилося, і вже руками замішуємо м'яке, ніжне тісто.

Формуємо з тіста шар, кладемо його в поліетиленовий пакет, відправляємо в морозилку на 1,5 години.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.

Через зазначений проміжок часу холодне тверде тісто тремо на грубу терку або пропускаємо через м'ясорубку з найбільшою сіточкою. Викладаємо шматочки тіста на деко. Ставимо його в попередньо розігріту духовку і випікаємо приблизно 40-50 хвилин.

Згодом виймаємо його і чекаємо, поки тісто охолоне, а потім руками подрібнюємо його в грубу крихту.

Вершкове масло для крему необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Збиваємо його за допомогою міксера на високих оборотах – до пухкої білої маси. Продовжуючи збивати, додаємо по ложці варене згущене молоко кімнатної температури.

Горіхи очищаємо, рубаємо ножем і підсмажуємо на сковороді без олії або в духовці.

У глибоку миску висипаємо подрібнене тісто, додаємо крем, злегка підсмажені горіхи та вимішуємо до однорідності.

Вистилаємо харчовою плівкою в декілька шарів ємність для торта, викладаємо в неї поступово суміш, періодично утрамбовуючи її, щоб не було повітряних порожнин. Зверху накриваємо харчовою плівкою в контакт і відправляємо холодильник на 8-10 годин.

Через зазначений проміжок часу знімаємо плівку та виймаємо торт із ємності. За бажанням готовий Мурашник можна полити шоколадною глазур'ю.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу