Кожен із нас має десерт, який асоціюється з безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг, у інших – торт Снікерс з арахісом, а хтось обожнює Мурашник із згущеним молоком, бо його пекла бабуся. theLime ділиться з вами простим рецептом таких ласощів.
Інгредієнти для тіста: борошно (450 г), розпушувач (10 г), вершкове масло або маргарин (200 г), сметана (140 г), цукор (100 г), ванільний цукор (1 пакетик).
Інгредієнти для крему: вершкове масло 82% (400 г), варене згущене молоко (500 г), горіхи (150 г).
Приготування:
Вершкове масло або маргарин розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім чекаємо, поки охолоне. В окремий посуд просіюємо борошно з розпушувачем.
У глибоку миску виливаємо розтоплене та охолоджене масло, додаємо в нього сметану, цукор і ванільний цукор, дрібку солі, добре вимішуємо вінчиком до однорідності. До цієї суміші всипаємо половину просіяного борошна, перемішуємо вінчиком, потім додаємо борошно, що залишилося, і вже руками замішуємо м'яке, ніжне тісто.
Формуємо з тіста шар, кладемо його в поліетиленовий пакет, відправляємо в морозилку на 1,5 години.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.
Через зазначений проміжок часу холодне тверде тісто тремо на грубу терку або пропускаємо через м'ясорубку з найбільшою сіточкою. Викладаємо шматочки тіста на деко. Ставимо його в попередньо розігріту духовку і випікаємо приблизно 40-50 хвилин.
Згодом виймаємо його і чекаємо, поки тісто охолоне, а потім руками подрібнюємо його в грубу крихту.
Вершкове масло для крему необхідно заздалегідь виставити з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Збиваємо його за допомогою міксера на високих оборотах – до пухкої білої маси. Продовжуючи збивати, додаємо по ложці варене згущене молоко кімнатної температури.
Горіхи очищаємо, рубаємо ножем і підсмажуємо на сковороді без олії або в духовці.
У глибоку миску висипаємо подрібнене тісто, додаємо крем, злегка підсмажені горіхи та вимішуємо до однорідності.
Вистилаємо харчовою плівкою в декілька шарів ємність для торта, викладаємо в неї поступово суміш, періодично утрамбовуючи її, щоб не було повітряних порожнин. Зверху накриваємо харчовою плівкою в контакт і відправляємо холодильник на 8-10 годин.
Через зазначений проміжок часу знімаємо плівку та виймаємо торт із ємності. За бажанням готовий Мурашник можна полити шоколадною глазур'ю.
- Раніше ми розповіли, як приготувати удома ніжний галицький торт Вишиванка.
- Читайте також на theLime, як спекти ніжний шоколадний бісквіт з бананом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.