Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують із різними стравами. І якщо ви вже балували свою сім'ю вершковим супом із фрикадельками та грибами, цього разу зробіть гороховий крем-суп із сухариками. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: горох (200 г), філе стегна (400 г), картопля (3 шт.), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), помідор (1 шт.), сіль, перець, куркума, хліб (для сухариків).
Приготування:
Горох промиваємо у проточній воді декілька разів, потім замочуємо на 3-6 годин або всю ніч.
Філе споліскуємо у воді та відправляємо разом із горохом у каструлю. Заливаємо чистою відфільтрованою водою та варимо 30-40 хвилин.
Овочі промиваємо у воді, чистимо. Цибулю нарізаємо маленьким кубиком, моркву тремо на терці, помідор теж подрібнюємо ножем. Картоплю очищаємо та нарізаємо середнім кубиком.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній овочі до напівготовності.
Виймаємо з бульйону куряче філе, додаємо нарізану картоплю, засмажку та спеції. Варимо до готовності картоплі – приблизно 25-30 хвилин.
Тим часом, духовку розігріваємо до 180°С. Для сухариків нарізаємо хліб середнім кубиком і викладаємо його на деко, вистелене пергаментом. Відправляємо у гарячу духовку приблизно на 8-10 хвилин.
Відливаємо трохи бульйону у склянку – він знадобиться, якщо суп буде надто густим. За допомогою блендера подрібнюємо готовий гороховий суп до стану пюре, за бажанням доливаємо бульйон.
Подаємо гороховий крем-суп із сухариками та нарізаною зеленню.
- Раніше ми розповіли, як правильно готувати класичну окрошку на сметані.
- Читайте також на theLime, як зварити грузинський овочевий суп із квасолі з рисом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.